Acasă Infracțional (VIDEO) Descinderi la locuințele unor vasluieni care au furat scule electrice în...

(VIDEO) Descinderi la locuințele unor vasluieni care au furat scule electrice în valoare de aproape 10.000 de euro. Unul dintre hoți, prins la frontieră, în clipa când încerca să fugă din țară

0

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 29 de ani, și un minor, în vârstă de 16 ani, ambii din municipiul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 26 / 27 noiembrie 2023, începând cu ora 20.30, cei doi au pătruns prin efracție într-un imobil nelocuit, din strada Metalurgiei, folosit ca magazie, de unde au sustras unelte și scule electrice.

În cauză, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiul Vaslui și 2 mandate de aducere.

Una dintre persoanele bănuite, bărbatul de 29 de ani, a vrut să se sustragă urmăririi penale, încercând să părăsească teritoriul României, însă a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din județul Arad, pe 9 decembrie 2023.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 45.000 de lei și a fost recuperat integral de polițiști, urmând a fi restituit persoanei vătămate.

La data de 10 decembrie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au luat față de persoanele bănuite de comiterea infracțiunii măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unor măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii furt calificat, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.