Acasă Administrație publică (VIDEO) Filmare aeriană în premieră, de pe șantierul șoselei de centură a...

(VIDEO) Filmare aeriană în premieră, de pe șantierul șoselei de centură a Bârladului. Noutăți despre termenul de finalizare a investiției

0

Asociația Pro Infrastructură a realizat, în premieră, o filmare aeriană de pe șantierul șoselei de centură a Bârladului.

În cele 10 minute de filmare, bârlădenii pot vizualiza traseul centurii ocolitoare, de la sud (intersecția DN11A cu DN24), până la nord (intersecție DN24A zona Simila), precum și stadiul lucrărilor în care se află investiția la acest moment.

”Proiectarea ar fi trebuit să dureze 8 luni, iar execuția lucrărilor 22 de luni, însă ca multe alte proiecte similare, și aici au apărut problemele încă din faza de proiectare. După nenumărate întârzieri cu obținerea acordului de mediu sau avizarea proiectului tehnic, etapa de proiectare a fost depășită în iunie 2020, iar lucrările au început într-un final în august. În prezent ele se situează în jurul valorii de 5%, executându-se operațiuni timide de decapare a stratului vegetal, realizarea umpluturilor sau realizarea coloanelor forate pentru fundația viitoarelor structuri”, sunt precizările care însoțesc filmarea postată pe pagina de socializare a asociației.

Reprezentanții Pro Infrastructură și-au exprimat și rezervele față de respectarea termenului de finalizare a investiției: ”Este evident că termenul contractual de finalizare inițial (iunie 2021) nu mai poate fi respectat sub nicio formă, însă cu o mobilizare consistentă a constructorului coroborată cu plăți rapide și management eficient din partea CNAIR, această lucrare poate fi finalizată până la finalul lui 2021”.

Asociația Pro Infrastructură este un organism constituit cu misiunea de a susține și promova dezvoltarea infrastructurii. Rolul asumat de asociație este de a informa societatea civilă în legătură cu proiectele de infrastructură, de a le monitoriza derularea, de a lua poziție în fața autorităților etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.