Acasă Infracțional (VIDEO/FOTO) Incendiu devastator la Bârlad. Acoperișul unui bloc din cartierul Gară, lângă...

(VIDEO/FOTO) Incendiu devastator la Bârlad. Acoperișul unui bloc din cartierul Gară, lângă depozitul de materiale de construcții Crismih, a luat foc

0

Panică extremă noaptea trecută la Bârlad. Acoperișul blocului D2 de pe strada Mihai Viteazul a fost cuprins de flăcări, pompierii având nevoie de aproape cinci ore să stingă incendiul care amenința să cuprindă tot mai mult din imobil, dar și din clădirile vecine, între care se afla și depozitul de materiale de construcții Crismih.

Au fost evacuate 120 persoane, iar peste 200 de locuitori ai blocului s-au autoevacuat. Din fericire, a existat doar o singura victimă intoxicată ușor cu monoxid de carbon și alte gaze toxice. Victima, stabila hemodinamic și cooperantă, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad.

Începând cu ora 01:21, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu 17 autospeciale (autospeciale de stingere cu apă și autospeciale multifuncționale, autoscări mecanice, ambulanțe SMURD) și 75 pompieri militari pentru limitarea și lichidarea incendiului.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și exista pericolul de propagare la câteva apartamente, dar și la un depozit pentru materiale de construcții. Pompierii militari au acționat pe mai multe sectoare, și anume, pentru limitarea și lichidarea incendiului, pentru protecția bunurilor aflate în pericol, dar și pentru evacuarea persoanelor rămase blocate în locuințe.

La fața locului au intervenit în sprijin echipaje ale SPSU «Rulmenți» Bârlad, dar și echipe aflate în coordonarea Primăriei Bârlad”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Au ars aproximativ 1.000 de metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment pe astereală din lemn și peste șase tone de materiale combustibile depozitate în pod.

Mai multe apartamente au fost afectate.

Intervenția a fost îngreunată de faptul că în podul cu o lungime de peste 100 de metri nu a existat niciun perete despărțitor, dar și de vânt. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

S-a aflat motivul incendiului de proporții la blocul din zona Gării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.