Acasă Administrație publică (VIDEO) Mașinile ”uitate” pe domeniul public al Bârladului, inclusiv în parcări, ridicate...

(VIDEO) Mașinile ”uitate” pe domeniul public al Bârladului, inclusiv în parcări, ridicate de primărie

0

Municipalitatea locală se află, în această perioadă, în plină activitate de ridicare a autoturismelor abandonate de proprietari pe domeniul public al orașului, inclusiv în parcările publice.

Sunt ridicate rablele abandonate în parcări, pe trotuare, la marginea carosabilului, între blocuri etc. Autoturismele încărcate pe platforme, cu ajutorul utilajelor de tractări auto, sunt transportate și depozitate într-un loc special amenajat lângă Centrul de Afaceri Tutova.

Întreaga procedură este reglementată de un Regulament aprobat de autoritatea locală încă din 2017.

Potrivit regulamentului, locuitorii urbei pot face sesizări scrise sau telefonice fie la primărie, fie la Poliția Locală. Polițiștii locali care preiau reclamațiile, trebuie să le menționeze în rapoartele de activitate.

Primăria va declanșa operațiunea de identificare a proprietarului, iar în paralel va lăsa pe caroseria mașinii o somație prin care proprietarului i se cere să ridice autovehiculul în termen de 10 zile.

După expirarea unui termen de 10 zile de la data trimiterii somației, vehiculul trece de drept în proprietatea Bârladului, prin dispoziția primarului. Decizia poate fi atacată în termen de cinci zile, la instanța de contencios administrativ. Vehiculul se restituie, după caz, dacă proprietarul declară în scris, pe propria răspundere, că nu își va mai abandona vehiculul, și după ce va achita o amendă de 2.000 lei.

În situația în care deținătorul legal sau proprietarul vehiculului se prezintă la Primărie și revendică vehiculul, acesta îi va fi restituit în condițiile menționate. În situația în care vehiculul nu este revendicat în 30 de zile de la data primii anunțului, vehiculul va fi valorificat în condițiile legii: prin vânzare la licitație, prin vânzare directă sau alte modalități prevăzute de lege.

Refuzul proprietarului sau deținătorului legal al vehiculului de a se conforma somației este sancționat cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. În cazul în care abandonarea vehiculului se repetă în altă locație, fie pe proprietate publică sau privată a municipiului Bârlad, amenda este între 1.500 și 2.000 lei. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.