Acasă Infracțional (VIDEO) O autocisternă cu 19 tone de GPL s-a răsturnat în apropiere...

(VIDEO) O autocisternă cu 19 tone de GPL s-a răsturnat în apropiere de Huși

0

La un pas de dezastru. O autocisternă de mare tonaj, încărcată cu 19 tone de GPL s-a răsturnat, miercuri după-amiază, în zona Dobrina, aproape de Huși.

A fost nevoie de peste patru ore pentru ca echipajele specializate ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, care au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA), să asigure condițiile de reluare a traficului rutier în siguranță.

Măsurile de asigurare PSI vor continua toată noaptea, întrucât autocisterna răsturnată va fi repusă pe carosabil abia în cursul zilei de joi, când firma care o deține va trimite în zonă utilajele necesare pentru transvazarea gazului.

”Din autocisternă nu au fost scurgeri de GPL, existând scurgeri de combustibil din rezervorul autocisternei. Echipajele de intervenție au asigurat măsuri PSI (balizarea zonei, deconectarea bornelor bateriilor, îndepărtarea resturilor de material plastic de pe șosea, sablarea și spălarea carosabilului) și au evaluat starea medicală a conducătorului auto, acordându-i șoferului primul ajutor medical. Șoferul autocisternei un bărbat în vârstă de 34 ani, a suferit câteva escoriații în zona capului, iar după acordarea primului ajutor a refuzat transportul la o unitate medicală”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.