Acasă Politic (VIDEO) ”Pavelele de aur” de la Cimitirul ”Eternitatea”: aproape 3 miliarde de...

(VIDEO) ”Pavelele de aur” de la Cimitirul ”Eternitatea”: aproape 3 miliarde de lei vechi, cheltuite de municipalitate pentru montarea de pavele pe o alee a cimitirului

0

”Jaf la drumul mare”, așa a fost etichetată o recentă lucrare efectuată la Cimitirul ”Eternitatea. Municipalitatea bârlădeană, prin Direcția de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, a cheltuit suma de 290.000 de lei (adică 2,9 miliarde de lei vechi) pentru montarea de pavele pe 100 ml de alee.

Suma pusă la bătaie i-a lăsat cu gura căscată pe toți cei care sunt la curent cât de cât cu prețurile de pe piața construcțiilor, dar mai cu seamă de cele practicate de firmele de construcții, unde montarea de pavele (materie primă plus manoperă) nu ajunge nicicum la aproape 300 de lei/mp.

Cu atât mai puțin în cazul lucrărilor unde s-a folosit modelul de pavelă montat pe aleea de la ”Eternitatea” (pe Emag, de exemplul, una bucată pavelă acest model nu ajunge nici la 2 lei).

O verificare sumară în ceea ce privește lucrări publice asemănătoare tocmite de autoritățile din județul Vaslui, chiar și de unele de aproape, din jurul Bârladului, arată că achiziția și montarea pavelelor pe un metru pătrat costă 150 lei, și în rare cazuri ajunge la 200 lei.

La Bârlad, municipalitatea locală, mai ”galantoană”, a plătit aproape dublu. Nu a fost nimeni interesat dacă o altă firmă decât cea care a primit lucrarea direct, fără licitație (ce bine că permite legea!), ar fi oferit un preț mai bun pe manoperă. Nici dacă pavelele ar fi putut fi cumpărate mai ieftin.

Deputatul Adrian Solomon (PSD) a adus în atenția publică afacerea ”pavelelor de aur”, atât în cadrul unei conferințe de presă, cât și într-o filmare postată pe contul de socializare al PSD Bârlad.

Material de propagandă electorală, comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Vaslui. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.