Acasă Politic (VIDEO) PSD Bârlad, plângere penală împotriva unei angajate a Primăriei care ar...

(VIDEO) PSD Bârlad, plângere penală împotriva unei angajate a Primăriei care ar fi depus semnături false pentru candidatura lui Boroș. Dezvăluiri scandaloase despre alegerile din 2016

0

de Simona MIHĂILĂ

Un scandal serios amenință să zguduie PNL Bârlad, încă de la începutul campaniei electorale. Organizația municipală PSD Bârlad a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu privire la comiterea unui posibil fals și uz de fals de către un membru al PNL Bârlad.

Este vorba de o angajată din cadrul Primăriei Bârlad, care ar fi depus la Biroul de Electoral de Circumscripție (BEC) Bârlad liste cu semnături false, pentru susținerea candidaturii lui Dumitru Boroș la funcția de primar al orașului.

Anunțul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Bârlad de către deputatul Adrian Solomon, președintele organizației municipale a partidului.

”În urma unor imagini care au apărut în mediul online și în presă, doamna, care lucrează la Spațiul Locativ, se pare că strângea semnături pentru domnul Boroș, încălcând legea. Se vede cum avea mai multe buletine în mână – aproape 10 – și completa, semna cu mâna sa. Am așteptat să vedem dacă doamna a depus listele la BEC și, da, le-a depus. Prin urmare, nu am avut altceva ce să fac decât, așa cum legea spune că dacă am cunoștință de lucruri ilegale, trebuie să sesizez organele abilitate. Am sesizat Parchetul ca să facă cercetări. La BEC sunt șase liste de susținători semnate de doamna în cauză. Să nu facă un pustiu de bine cineva de pe acolo și să dispară acele liste, pentru că noi le avem pozate”, a declarat Solomon.

Imaginile la care face referire deputatul Solomon circula de câtva timp pe Facebook. În poze apare o femeie pe o bancă din centrul Bârladului, cu mai multe liste sau tabele pe genunchi, iar peste acestea un teanc de cărți de identitate. Mai mulți internauți care au comentat fotografiile au scris pe rețeaua de socializare că au recunoscut-o pe femeie.

Acuzație: Boroș ar fi câștigat alegerile din 2016 prin fraudă

Liderul PSD Bârlad a atras atenția că substratul demersului său are legătură cu o fraudă pe care a scăpat-o din vedere la alegerile din 2016, când a candidat pentru funcția de primar, și care a dus la câștigarea alegerilor de către Boroș.

”În spatele faptei doamnei de la Spațiu Locativ, se ascunde o altă chestiune. Nu mă interesează 160 de semnături mai mult sau mai puțin la domnul Boroș, ci faptul că ei continuă cu aceleași practici pe care le-au utilizat și în 2016. După ce am pierdut alegerile, am aflat și de ce s-a întâmplat acest lucru. Am aflat cum au adunat, încă din martie 2016, mii de CNP-uri de la tot felul de persoane vulnerabile, care au fost introduse într-o bază de date. Un cetățean care era candidat la Consiliul Local se afla, în ziua votului, operator tabletă într-o secție de votare. Este vorba de domnul Rotaru, cel care i-a luat locul domnului Grăjdeanu la Primărie. În timp real, personajul respectiv verifica dacă cei din baza lor de date, safteliți (platiti – n.r.) anterior, s-au prezentat la vot. La orele 16.00, știau că din totalul celor ce s-au prezentat la vot, ai lor sunt mai mult de jumătate”, a povestit Solomon.

Dând de înțeles că primarul Boroș s-ar afla în spatele acestor practici, deputatul PSD i-a transmis un mesaj: ”Asemenea lucruri nu trebuie să se mai întâmple. Se pare că Boroș, care a apărat multă vreme infractori, în calitate de avocat, s-a înnărăvit la rele. Îl somez public să înceteze, să nu bage oameni nevinovați, ca madam Turcu, în sfera penalului”.

https://www.facebook.com/PSD.Organizatia.Municipala.Barlad/videos/321387745768890/

Material de propagandă electorală, comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Vaslui. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.