Acasă Infracțional Video viral cu polițistul Stan de la Murgeni, dezlănțuit împotriva unui cetățean....

Video viral cu polițistul Stan de la Murgeni, dezlănțuit împotriva unui cetățean. Polițistul a fost dat afară de două ori din sistem, dar reangajat

1

de Simona MIHĂILĂ

Polițistul Marius Stan de la Murgeni, agentul reangajat după ce a fost dat afară de două ori din Poliție, scandalizează iarăși opinia publică.

O înregistrare video, distribuită masiv de internauți, a surprins un dialog halucinant între polițistul Marius Stan și un cetățean al orașului Murgeni.

Limbaj suburban, ton agresiv, gesturi de mahala și comportament disprețuitor – acestea sunt elementele cu care un angajat al Poliției Române – în speță, polițistul Marius Stan, care poartă uniforma și însemnele acestei instituții și care se afla în timpul serviciului, a șocat mii de români care au vizionat filmul.

În filmarea realizată de un cetățean al orașului Murgeni, acesta din urmă îl întreabă pe agentul de poliție din localitate de ce nu și-a sancționat colegii care au parcat pe trotuar atât mașinile personale cât și cele de serviciu, blocând accesul pietonilor, așa cum procedase în cazul lui, în urmă cu două săptămâni.

– Băi, nu-i treaba ta pe cine sancționez eu!, a spus polițistul ridicând vocea.

– De ce țipați?

– Așa vreau eu, mă! Altă întrebare mai ai?

– Doar una: de ce nu i-ați sancționat și pe polițiștii care au parcat pe trotuar?

– Nu-i treaba ta, băi!

– Eu vă vorbesc cu ”dumneavoastră”, nu cu ”băi”… Și de ce puneți mâna pe mine?

– De trei ori femeie, de aia!

– Așa vorbește un polițist?

– Da! Dă-i drumul de aici, că am treabă!

– Sunteți în slujba statului…

– Sunt în slujba statului, nu în a ta, băă! Du-te și mă reclamă! Altă întrebare?!!

– Doar asta: dacă v-ați sancționat colegii care au parcat pe trotuar. Cum aplicați dumneavoastră legea dacă pe mine mă amendați, iar pe ei nu?

– Nu-i treaba ta, bă, auzi?

– Nu-mi mai spuneți ”bă”!

– Nu-i treaba ta, mă!

– În continuare, vă adresați urât…

– Da! Da, da, da!

Înregistrarea video distribuită în spațiul public nu este întâmplătoare, ci reprezintă semnalul de alarmă tras de un cetățean din orașul Murgeni, care deține un magazin și care spune că, de multă vreme, este ținta abuzurilor polițistului Marius Stan.

Victor Cozma este numele cetățeanului, iar înregistrarea a realizat-o pentru a dovedi derapajele și atitudinea dezechilibrată a polițistului Marius Stan, chiar și într-o situație în care acesta este anunțat că este filmat, așa cum s-a întâmplat acum.

Unul dintre incidentele în care Victor Cozma susține că a fost victima abuzului polițistului de la Murgeni s-a petrecut în ianuarie. Acesta oprise mașina în dreptul magazinului pe care îl deține în zona centrală a orașului, pentru a descărca marfă. Este o zonă în care oprirea și staționarea sunt interzise, dar, potrivit legii, excepție fac mașinile care descarcă sau încarcă marfă.

”Domnul polițist Marius Stan care, se pare, era pe urmele mele, a oprit mașina lângă a mea pentru a-mi aplica o amendă și puncte de penalizare. Nu am contestat sancțiunea. Am plătit. Voiam liniște. În urmă cu două săptămâni, a fost nevoie să opresc iarăși mașina lângă magazin. Am intrat ca să verific dacă sunt clienți în magazin pentru a putea descărca marfa. Polițistul se pare că era iar pe urmele mele, a intrat după mine în magazin. M-a amendat cu 580 de lei pentru că am oprit pe trotuar. Deși eram sub protecția acelei excepții de la lege, prin care pot opri pentru descărcarea mărfii”, a povestit pentru Ziarul Obiectiv, Victor Cozma, omul care l-a filmat pe pe polițistul Stan dezlănțuit.

”Mi-a cerut să circul cu mașina, deși îmi ridicase permisul”

Marius Stan nu s-a mulțumit cu asta. Cozma a rămas fără permisul de conducere și fără certificatul de înmatriculare al mașinii pe motiv că nu i-a putut înmâna polițistului dovada în original a asigurării mașinii.

”Imi expirase asigurarea, dar tot în acea zi îmi făcusem o alta. L-am rugat să verifice acest lucru în baza de date electronică, așa cum prevede legea. A refuzat. I-am spus că prin acest refuz săvârșește un abuz. Un altul este că mi-a făcut două procese verbale care se contraziceau unul pe celălalt: unul care spunea că mașina e parcată pe trotuar, celălalt că mașina circula fără asigurare. Ori staționa, ori circula? Un alt abuz a fost în momentul în care mi-a eliberat o dovadă fără drept de circulație și mi-a cerut ca, în aceste condiții, în care îmi era interzis să circul, să-mi iau mașina de pe trotuar”, ne-a povestit Victor Cozma.

Ca dovadă că Marius Stan i-a ridicat abuziv certificatul de înmatriculare, bărbatul a mers în aceeași zi la Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui, de unde și l-a recuperat fără nicio problemă.

Victor Cozma a contestat amenzile și a făcut și plângere la IJP Vaslui pentru abuzurile și hărțuirea la care este supus de polițist.

Reporterii Ziarului Obiectiv au solicitat IJP Vaslui un punct de vedere în legătură cu această situație. Ni s-a comunicat următoarea informație:

”În urma apariției în spațiul public, pe o rețea de socializare, a unui material video în care este prezentat un agent de poliție, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea, cu celeritate, de verificări, cu privire la situația prezentată precum și cu privire la comportamentul polițistului, urmând ca la finalizarea acestora, în funcție de rezultat, să fie dispuse măsuri legale”.

Marius Stan a fost dat afară din Poliție de două ori până acum, dar tot de atâtea ori a fost reangajat.

Click AICI pentru detalii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.