Acasă Local 17 localități din județ vor avea reprezentați ai romilor pe listele electorale...

17 localități din județ vor avea reprezentați ai romilor pe listele electorale ale PSD. A fost semnat acordul politic între pesediștii vasluieni și sucursala județeană a Partidei Romilor.

0

Un număr de 17 localități din județul Vaslui vor avea reprezentanți ai romilor pe listele electorale ale PSD, la alegerile locale de la sfârșitul lui septembrie. Fiecare dintre aceste localități va desemna câte o persoană de etnie care să candideze pentru consiliul local, pe o poziție eligibilă pe listele PSD. Romii vasluieni vor avea asigurat, de asemenea, și un loc eligibil pentru Consiliul Județean.

Toate aceste lucruri sunt parte dintr-un acord politic încheiat între organizația județeană PSD Vaslui și sucursala Vaslui a Asociației Partida Romilor Pro-Europa, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa de Cultură ”George Tutoveanu” Bârlad.

Cele 17 localități din județul Vaslui vizate de acordul politic încheiat între PSD Vaslui și sucursala județeană a Partidei Rromilor sunt: Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, Murgeni, Băcești, Pungești, Zorleni, Iana, Coroiești, Băcani, Puiești, Unțești, Pușcași, Dumești, Hoceni și Gherghești.

Pe lângă locurile de consilieri locali rezervate pe listele electorale, PSD ar urma ca după alegeri să încadreze din rândul comunității rome din fiecare localitate câte un mediator școlar, un mediator sanitar și câte un expert pentru problemele romilor.

Prin încheierea acestei colaborări, Asociația Partida Romilor ”Pro Europa” și-a asumat printre altele susținerea în plan local a demersurilor și inițiativelor administrative ale PSD Vaslui. De asemenea, s-a obligat să susțină la alegerile locale din acest an cadidații PSD pentru funcțiile de primar, consilier local, consilier județean, președinte al Consiliului Județean.

Pe de altă parte, reprezentanții din teritoriu ai PSD au semnat pentru susținerea demersurilor romilor în identificarea nevoilor și problemelor din comunitățile de romi existente în localitățile mi sus menționate.

Alte obligații asumate de pesediști: implementarea unor măsuri pentru punerea în legalitate a romilor cu acte de identitate, acte de stare civilă și acte de proprietate; să aplice proiecte care vizează racordarea comunităților de romi la rețele de utilități, asfaltarea drumurilor etc.

La întâlnire, printre alții au luat parte Daniel Vasile, deputat al minorității rome în Parlamentul României, Dumitru Buzatu, liderul județean al PSD, deputatul Adrian Solomon, vicepreședinte al organizației județene, Radian (Bobby) Brătianu, președintele sucursalei vasluiene a Partidei Romilor, Sorin Răducanu, șeful Partidei Romilor Bârlad. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.