Acasă Local Adnana Pintilie, elevă la ”Codreanu”și fostă olimpică națională la limba neogreacă, a...

Adnana Pintilie, elevă la ”Codreanu”și fostă olimpică națională la limba neogreacă, a câștigat Campionatul de vorbit în public organizat la Bârlad (VIDEO)

0

de Simona MIHĂILĂ

O seară de excepție la Teatrul ”Victor Ion Popa” din Bârlad, unde emoția, tinerețea, pofta de viață, valoarea, dar și spiritul caritabil s-au împletit în mod sublim într-un spectacol unic, luni, 18 aprilie. A doua ediție a Campionatului de vorbit în public pentru liceeni, organizat de Asociația RestartEdu Bârlad, s-a derulat cu casa închisă, cu o zi înainte nemaifiind disponibil niciun loc.

Marea campioană Andreea Răducan, precum și regizorul Ștefan Alexiu au fost invitații speciali ai evenimentului.

Nouă adolescenți, elevi ai liceelor din Bârlad, și-au învins teama și tracul, susținând discursuri într-o sală plină de oameni. Cu excepția a doi dintre ei (Adnana Pintilie și Ștefan Bărbăscu), care mai participaseră și la primul campionat, toți concurenții s-au aflat pentru prima dată în această ipostază: Ioana Nanu, Teodora Iordache, Daniela Constantin, Sabina Balan, Cristina Cain, Andra Hîrnu și Diana Costan.

S-au descurcat admirabil vorbind despre pasiune și curaj, impresionând publicul cu profunzimea ideilor, cu bogăția de emoții, dar și cu pertinența concluziilor desprinse din diversele lor experiențe pe drumul maturizării. Tinerii au mai uimit și prin sinceritatea cu care și-au expus trăirile, oferindu-le neașteptate teme de reflecție chiar și celor de vârste mai coapte.

Misiunea juriului de a ierarhiza discursurile liceenilor nu a fost deloc ușoară, chiar dacă jumătate din punctaj a fost acordat de public.

Locul trei a fost ocupat de singurul băiat din concurs, Ștefan Bărbăscu, locul al doilea i-a revenit Danielei Constantin.

Marea câștigătoare a campionatului a fost desemnată Adnana Pintilie, elevă în clasa a X-a F la Colegiul Național Gheorghe Roșca Codreanu. Tânăra, care provine dintr-o familie de greci, s-a remarcat mulți ani la rând în mediul școlar, calificându-se de trei ori la faza națională și o dată la faza județeană a Olimpiadei de limba neogreacă.

Veniturile obținute în urma distribuirii invitațiilor la Campionatul de vorbit în public pentru liceeni vor fi donate Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad, pentru renovarea secției Boli Infecțioase. Evenimentul este parte a unei campanii de strângere de fonduri în acest scop, inițiată de dr. Ovidiu Ciobotaru, medic internist în cadrul spitalului și fondator al Asociației RestartEdu.

https://www.youtube.com/watch?v=KYnZbSAp9yc&t=526s

Donații importante au fost făcute până acum de farmaciile Biosfarm și magazinele Berlin, ai căror administratori (Ștefan Constantinciu, respectiv, Florin Pricope) au decis să redirecționeze 20% din impozitul pe profit. De altfel, Constantinciu, fost manager al spitalului și el însuși organizator a două baluri caritabile care au adus spitalului sponsorizări uriașe în urmă cu câțiva ani, a fost prezent și la evenimentul de la teatru.

În rândul publicului au ținut să fie prezenți, de asemenea, actualul manager al spitalului, Ciprian Feraru, coordonatorul medical Gabriela Daniș, directoarea de îngrijiri medicale Cristina Sârbu, dar și mulți medici și asistente din cadrul spitalului.

Citește și: Donație impresionantă făcută de Ștefan Constantinciu, deținătorul farmaciilor Biosfarm și fost manager al spitalului bârlădean, pentru secția Boli Infecțioase

Florin Pricope, deținătorul magazinelor Berlin, pune umărul la renovarea Secției Boli Infecțioase din Bârlad, redirecționând o parte din impozitul pe profit al firmei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.