Acasă Local Florin Pricope, deținătorul magazinelor Berlin, pune umărul la renovarea Secției Boli Infecțioase...

Florin Pricope, deținătorul magazinelor Berlin, pune umărul la renovarea Secției Boli Infecțioase din Bârlad, redirecționând o parte din impozitul pe profit al firmei

0

de Simona MIHĂILĂ

Veste excelentă pentru Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad. Unul dintre cei mai vechi întreprinzători privați din Bârlad, Florin Pricope, deținătorul rețelei de magazine ”Berlin”, a decis să pună umărul la renovarea Secției Boli Infecțioase, redirecționând 20% din impozitul pe profit al societății.

Nu este pentru prima dată când Magazinele Berlin sprijină spitalul bârlădean. Cele mai recente donații au fost făcute anul trecut, când numele firmei figura pe o listă de sponsori a spitalului, publicată de conducerea unității, cu suma de 50.000 de lei. De asemenea, Florin Pricope a decis să ofere suma de 20.000 de lei, în decembrie 2021, pentru achiziția unei centrale termice de ultimă generație, necesară în pavilionul II al Secției Boli Infecțioase, acolo unde erau internați bolnavii de Covid.

De data aceasta, Magazinele Berlin, prin managerul Florin Pricope, vor contribui la renovarea clădirii, cu suma de 15.000 de lei, alăturându-se astfel campaniei de strângere de fonduri inițiată de Asociația RestartEdu, fondată de doctorul Ovidiu Ciobotaru, medic internist.

”Nu pot să fiu decât mulțumit și fericit că am șansa de a fi alături în acest demers. Cred că fiecare dintre noi, mai cu seamă cei care au anumite posibilități financiare, trebuie să se implice în salvarea a ceea ce este vital pentru sănătatea și viața oamenilor. Desigur, suntem liberi să ne întrebăm de ce ăla nu face, de ce statul nu dă mai mulți bani, de ce altul este dezinteresat. Dar e corect să facem asta după ce noi am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a îndrepta lucrurile. În clădirea aceea care are nevoie de reparații, de igienizare și de dotări sunt salvate vieți și oamenilor bolnavi li se redă sănătatea. La asta contribuim noi, de fapt: la sănătate și la viață. Oricare dintre noi sau dintre membrii familiei noastre poate fi mâine internat acolo”, ne-a declarat Florin Pricope.

Omul de afaceri spune că gestul său este la îndemâna oricărei entități economice și că numai de voința administratorilor atârnă decizia de a sponsoriza.

”Dacă nu decidem noi ca aceste procente să fie redirecționate spre a salva pe cineva, banii oricum se duc la stat. De ce să ne rugăm de Guvern să ne dea bani, când avem posibilitatea de a lua singuri acești bani și de a-i utiliza așa cum dorim? Și de ce am vrea ca banii să intre în buzunarul statului și să nu fie cheltuiți aici, pentru comunitatea noastră?”, spune Florin Pricope.

Salvarea Secției Boli Infecțioase stă, însă, în puterea oricărui cetățean al urbei, nu doar în cea a întreprinzătorilor privați.

Printre modalitățile de a dona se află și cea oferită de Campionatul de vorbit în public, care va avea loc luni, 18 aprilie, la Teatrul ”Victor Ion Popa” din Bârlad. În schimbul unei donații de 30 de lei, care va fi direcționată pentru renovarea secției spitalicești, bârlădenii pot primi o invitație la acest campionat.

”În timpul pandemiei secția de Boli Infecțioase a lucrat la capacitate maximă îngrijind multe cazuri grele, împreună cu alte secții ale spitalului precum Medicină Internă, Pneumologie, ATI şi altele.

Ne dorim să modernizam puțin secția, acum că valul 5 al pandemiei este pe final, deoarece nu știm dacă vom mai avea parte și de alte valuri pandemice.

Ne puteți ajuta donând prin intermediul platformei Facebook sau prin participarea la evenimentul de Discursuri Publice din data de 18.04.2022 ora 18:00 care va avea loc la Teatrul Victor Ion Popa.

Daca sunteți persoană juridică, puteți direcționa 20% din impozitul pe profit pentru renovarea secției de Boli Infecțioase”, este apelul făcut de Asociația RestartEdu, care organizează Campionatul de vorbit în public.

Citeste și: Donație impresionantă făcută de Ștefan Constantinciu, deținătorul farmaciilor Biosfarm și fost manager al spitalului bârlădean, pentru secția Boli Infecțioase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.