Acasă Local Donație impresionantă făcută de Ștefan Constantinciu, deținătorul farmaciilor Biosfarm și fost manager...

Donație impresionantă făcută de Ștefan Constantinciu, deținătorul farmaciilor Biosfarm și fost manager al spitalului bârlădean, pentru secția Boli Infecțioase

0

de Simona MIHĂILĂ

Oamenii de afaceri ai Bârladului strâng rândurile în jurul inițiativei doctorului Ovidiu Ciobotaru de renovare a secției Boli Infecțioase.

O donație impresionantă vine de această dată din partea unui tânăr antreprenor local: Ștefan Constantinciu, deținătorul lanțului de farmacii Biosfarm și al Clinicii Tonic Medical Center, care a decis să redirecționeze cei 20% din impozitul pe profit pentru renovarea secției Boli Infecțioase.

”Faptul ca initiativa de a îmbunătăți situatia sectiei Boli Infectioase apartine unui medic, mă determina sa fiu alături de acest concept pe care l-aș numi «om al spitalului barladean», tocmai pentru că știu cât de greu este să aduni fonduri, într-o lume în care egoismul este o vocatie, generozitatea și empatia fiind situații excepționale. Să poți redirectiona cei 20% pentru spitalul orașului tău este oportunitatea de a contribui la modernizarea și confortul pacienților, care sunt oameni din comunitatea din care și eu fac parte”, ne-a declarat Ștefan Constantinciu.

Suma exactă care ajunge în conturile spitalului din partea firmei administrate de tânărul om de afaceri este de 20.000 de lei și se suprapune peste un șir de sponsorizări extrem de consistente pe care Constantinciu le-a făcut în ultimii ani Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

Balurile caritabile pentru spital au fost un moment de bucurie și renaștere a relatiilor interumane, o apropiere palpabilă a comunității oamenilor de afaceri de spitalul nostru”

De altfel, Constantinciu și-a legat definitiv numele de misiunile caritabile pro-spital încă din perioada cânt a fost managerul acestei instituții. În timpul mandatului său a avut ideea organizării unor baluri caritabile, inițiativă pusă în practică în decembrie 2013 și iunie 2014. Cele două baluri, la care au participat oameni de afaceri, din politică etc., au fost secondate de două licitații în care au fost vândute tablouri ale elevilor de la Liceul Pedagogic. S-au strâns în total 300.000 de lei.

”Organizarea unui bal caritabil implica resurse umane, financiare, de logistica si cel mai important aspect, resursa principala este increderea participantilor, multi dintre acestia fiind oameni care administreaza afaceri locale. La momentul acela, oamenii au crezut în mine, au participat în număr mare la cele doua baluri caritabile, sumele adunate au fost bine gestionate, si astfel, am putut acoperi o parte din lipsurile de aparatura, instrumentar si chiar renovarea de saloane. A fost un moment de bucurie si renastere a relatiilor interumane, o apropiere palpabilă a comunitatii oamenilor de afaceri de spitalul nostru. Un bal caritabil este ca o nuntă. Iti trebuie energie si motivatie, si nu in ultimul rand capacitatea de a fi un exemplu, prin puterea de a pune la dispozitie propriile resurse financiare”, a povestit Ștefan Constantinciu.

”Am renunțat să privesc către autorități, pentru că inima mea este ocupată cu nevoia de a lăsa ceva în urmă, pe meleagurile mele natale”

Întrebat de reporterii Obiectiv cum comentează opinia celor care spun că societatea civila nu trebuie sa rapundă apelurilor de a dona bani spitalului, pe motiv ca acesta este atributul exclusiv al autoritatilor, Constantinciu ne-a declarat: ”Este o întrebare complicată. Mediul de afaceri este din ce în ce mai asuprit si împovarat, aceasta este o realitate pe care nu o putem ignora. Capitalul romanesc nu este susținut si nici încurajat, dimpotrivă. Dar puterea exemplului, ca membri ai comunitatii din care provenim, este determinanta în consolidarea natiunii noastre. Oamenii liberi sunt oameni altruisti, oameni cu viziune si cu dorinta de a construi pentru țară. In ceea ce mă privește, am renunțat sa privesc către autorități, pentru că inima mea este ocupată cu nevoia de a lăsa ceva în urma mea, pe meleagurile mele natale”.

Citeste și: Florin Pricope, deținătorul magazinelor Berlin, pune umărul la renovarea Secției Boli Infecțioase din Bârlad, redirecționând o parte din impozitul pe profit al firmei

Bârlădenii, invitați să jurizeze Campionatul de vorbit în public. Fondurile vor fi donate pentru renovarea secției Boli infecțioase. Invitat special: Andreea Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.