Acasă Administrație publică Atenție, vasluieni! Astăzi, intră în funcțiune o nouă instalație de semaforizare în...

Atenție, vasluieni! Astăzi, intră în funcțiune o nouă instalație de semaforizare în municipiul Vaslui

0

Astăzi, în municipiul Vaslui intră în funcțiune un nou semafor. Acesta a fost amplasat la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Slt. Ioanesei Adrian.

”Montarea instalației de semaforizare s-a făcut având în vedere necesitatea fluidizării traficului rutier de pe cele două străzi din municipiu și siguranța rutieră a pietonilor. Rugăm cetățenii participanți la trafic, atât conducători auto, cât și pietoni, să respecte indicațiile semafoarelor și semnificația indicatoarelor rutiere montate!, au transmis reprezentanții Primăriei Vaslui.

Instalația de semaforizare de la intersecția celor două artere a fost aprobată de consilierii municipali în primăvara acestui an.

Potrivit proiectului aprobat, pe Ștefan cel Mare, circulația va fi dirijată de patru semafoare pentru traficul auto, câte două pe fiecare sens de circulație, din care câte unul este dotat cu cronometru, și două semafoare pentru pietoni.

Pentru strada Slt. Ioanesei Adrian, proiectul prevede un semafor pentru dirijarea traficului auto (cu timer) și două semafoare pentru pietoni. De asemenea, autoritățile au decis ca trecerile de pietoni să fie dotate cu sistem acustic pentru nevăzători.

Costurile investiției s-au ridicat la peste 65 de mii de lei. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.