Acasă Infracțional Autoturismul care s-a răsturnat în Muntenii de Sus, după ce s-a lovit...

Autoturismul care s-a răsturnat în Muntenii de Sus, după ce s-a lovit de un cap de pod, era condus de un bărbat beat și fără permis. Mașina îi fusese lăsată pentru reparații

0

Accidentul de pe 8 februarie (detalii AICI), în care un autoturism s-a răsturnat după ce s-a lovit de un cap de pod, în localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, a fost produs de un bărbat beat și fără permis.

Mașina implicată în accident îi fusese lăsată pentru reparații. Fără a-i păsa că este băut și că nu deține permis de conducere, bărbatul în vârstă de 60 de ani, s-a urcat la volanul autoturismului și a plecat la plimbare prin sat. Nu singur, ci împreună cu un consătean, în vârstă de 52 de ani.

După câteva ture prin zonă, inconștientul de la volan a pierdut direcția de mers și a intrat într-un cap de pod de pe Drumul Comunal 17, după care mașina s-a răsturnat într-un șanț.

Bărbatul aflat la volan a fost extras din interiorul autoturismului de oamenii care s-au adunat la locul accidentului, însă amicul său a rămas încarcerat până la sosirea echipelor de salvare.

Misiunea pompierilor a fost una extrem de dificilă. Victima era prinsă într-o poziție periculoasă și orice mișcare greșită i-ar fi adus moartea. În timpul acesta, din mașină se scurgeau combustibil și diverși lubrifianți.

Bărbații au fost transportați în cele din urmă la Spitalul de Urgență Vaslui. Înainte, însă, polițiștii sosiți la locul accidentului au observat că cel care s-a urcat la volan emana halenă alcoolică. A fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat 0.47 mg/l alcool în aerul expirat.

Polițiștii l-au urmat la spital, unde i s-a recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și că autoturismul implicat în evenimentul rutier nu îi aparține acestuia, fiindu-i lăsat, de proprietar, în vederea efectuării de reparații. La data de 8 februarie 2022, în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. A doua zi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.