Acasă Politic Circ desăvârșit la PNL Bârlad: un nou val de membri s-a înscris...

Circ desăvârșit la PNL Bârlad: un nou val de membri s-a înscris în PSD. Onofrei și Tătaru au reușit să-și alunge și oamenii cei mai supuși

0

de Simona MIHĂILĂ

Circ în toată regula pe scena politică bârlădeană, unde PSD și-a deschis larg ușile pentru a-i primi pe cei din urmă membri pe care conducerea liberală a județului se mai sprijinea după ce, în ultimii ani, a dezintegrat meticulos întreaga organizație PNL.

Nelu Tătaru, președintele la județ al PNL, și mâna sa dreaptă, Daniel Onofrei, prefectul județului, au fost trădați exact de cei care i-au ajutat să îl alunge de la conducerea PNL Bârlad pe primarul Dumitru Boroș împreună cu toți consilierii municipali.

Lovitura a fost aplicată joi, când ultimii oameni de încredere ai cupletei Tătaru-Onofrei au demisionat din PNL și s-au înscris în PSD: Cătălin Artene, secretar trezorier al PNL Bârlad, Marian Roșca, directorul AJOFM Vaslui, Maria Enea – președinta Organizației de pensionari a organizației, Ramona Borș, directoarea de la Școala de Muzică ”N. N. Tonitza” și alți câțiva.

Catalin Artene

Demisiile vin la câteva săptămâni după ce un alt fost membru PNL și consilier local, Georgică Vulpe, a plecat de lângă Onofrei și Tătaru (alături de care pusese și el umărul la îndepărtarea lui Boroș) și s-a înscris în PSD. Pas pe care l-a făcut simultan cu peste 100 de membri ai PNL Bârlad.

Anunțul că Tătaru și Onofrei au fost părăsiți până și de apropiații lor a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD de către deputatul Adrian Solomon, cel care a numit primirea liberalilor demisionari drept ”un moment special”.

Acesta a dezvăluit și motivul demisiilor în lanț din ultima vreme de la PNL Bârlad: ”Iată că după domnul Georgică Vulpe, alți liberali au decis că e momentul să aibă o opțiune serioasă spre PSD, considerând că e singura soluție pentru a închega un proiect care să ducă la găsirea unei soluții viabile pentru administrarea orașului. După cum știți, mai multe frământări din cadrul PNL i-au făcut pe unii membri serioși, oameni de calibru, să se îndepărteze de noua conducere a partidului”.

La rândul lor, demisionarii prezenți au vorbit despre dificultățile de comunicare cu conducerea partidului, dar și despre faptul că plecarea lor a fost precedată de o serie de semnale pe care Onofrei și Tătaru le-au ignorat.

Organizația județeană PNL Vaslui, destructurată pas cu pas

Practic, reproșurile la adresa celor doi nu sunt chiar o noutate, iar valul de demisii de la Bârlad nu va rămâne un caz izolat. Mai mulți primari și consilieri locali din comunele județului, cu șanse reale de câștig la următoarele alegeri, se pregătesc să se alăture PSD.

Asta după numeroasele demisii de sub conducerea lui Nelu Tătaru, în ultimii ani secondat de Daniel Onofrei, fost membru PMP, una dintre cele mai obediente figuri din preajma liderului liberal.

Sub conducerea lor, organizația județeană PNL a pierdut membri valoroși care, fie au fost excluși, fie îndepărtați. Printre aceștia, primarul Bârladului, singurul liberal care a bătut PSD, după 16 ani la conducerea orașului.

Fostul deputat Daniel Olteanu, este un alt liberal pe care Tătaru l-a alungat, precum și deputatul Tudor Polak, fost președinte al PNL Vaslui, Simona Polak, fost trezorier al partidului, sau consilierii județeni Marius Arcăleanu, Carmen Bularda și Liviu Cain (excluși).

Politica de a conduce a lui Tătaru a fost cea care a alungat din PNL primari cu mandate repetate: Ciprian Tamaș (Șuletea), Ionuț Ghiur (Vinderei), Dănuț Iacob (Dragomirești), Nixon Ibănescu (Gherghești), Alexandru Iacob (Perieni). De asemenea, tot din comune, au fost excluse figuri reprezentative: Dan Nica (Roșiești), Jenică Panica (Murgeni), Alina Chiper (Perieni) etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.