Acasă Local Conflictul de la SC Confectii Barlad ia amploare. Majorarea salariala ceruta de...

Conflictul de la SC Confectii Barlad ia amploare. Majorarea salariala ceruta de angajati nu a fost acceptata de conducere. „Nu vom ceda”, spune lidera de sindicat

0

de Simona MIHAILA

Protestul izbucnit luni, 9 mai, la SC Confectii SA Barlad, este departe de a fi stins. Astazi, muncitoarele au iesit in curtea fabricii pentru a doua zi consecutiv si nu au de gand sa reinceapa lucrul pana cand conducerea fabricii nu va accepta conditiile de salarizare solicitate.
Ca si in prima zi, alaturi de protestatare se afla si inginera Balasa Talaba, lidera de sindicat.

„Conducerea a respins principala noastra revendicare, aceea ce majorare a valorii tichetelor de masa de la 15 lei la 20 de lei. Ni s-a comunicat ca majorarea va fi de doar 2 lei per tichet, adica 17 lei in total. Este inacceptabil. Nu vom ceda. La Confectii Barlad sunt unele dintre cele mai mici venituri din judet. Femeile acestea muncesc de la 6 dimineata pana la orele 17 – 18. Muncesc si sambata si uneori si duminica. Munca le este normata in asa fel incat cele mai multe abia ajung la salariul minim pe economie. Este inadmisibil. Acordarea tichetelor de masa este conditionata de aceasta normare. Foarte multe angajate se trezesc ca nu pot primi tichetele de masa pentru un leu, sau doi lei pe care nu au reusit sa il faca”, a declarat pentru Ziarul Obiectiv, Bala;a Talaba.

Liderea de sindicat ne-a mai declarat ca fabrica de confectii din Barlad inregistreaza profit inca din 1998.
„Sunt ani de zile de profituri considerabile. Dividendele au fost uriase. Iar muncitoarele extrem de prost platite. Nu se mai poate asa ceva. Femeile acestea nu mai pot fi tinute cu minim pe economie. Nu isi permit o reteta de la farmacie, nu isi permit sa-si cumpere ochelari de vedere, desi afectiunile oculare sunt agravate in multe cazuri de munca de aici. Este timpul ca cei din conducere sa decida investirea profitului in oameni. In acesti oameni care au fost o viata intreaga loiali fabricii de confectii, care au facut sacrificii enorme ramanand aici. Nu sunt sclavi. Merita respect si pretuire. In loc de asta, angajatelor li s-a transmis ca isi pot cauta alt loc de munca daca vor continua protestele. Nu vom ceda amenintarilor, asta sa fie clar!”, ne-a mai declarat Balasa Talaba.

Nu este cunoscut punctul de vedere al conducerii societatii, desi jurnalistii de la Obiectiv au fost asigurati ca vor fi contactati de Constanta Popa, directorul comercial al fabricii. Acest lucru nu s-a intamplat pana in acest moment.
SC Confectii Barlad numara in acest moment 675 de salariati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.