Acasă Administrație publică Crește valoare burselor școlare acordate elevilor din municipiul Vaslui. Iată elevii căror...

Crește valoare burselor școlare acordate elevilor din municipiul Vaslui. Iată elevii căror unități de învățământ vor primi burse în semestrul al II-lea

0

de Simona MIHĂILĂ

Vești bune pentru elevii merituoși din municipiul Vaslui, dar și pentru cei care care au posibilități modeste de trai: crește valoare burselor școlare.

Autoritățile municipiului reședință de județ vor stabili, în ședința de mâine a Consiliului Local Vaslui, cuantumurile burselor școlare ce vor fi acordate în semestrul al II-lea al acestui an școlar.

Potrivit proiectului de hotărâre, municipalitatea vasluiană acordă un număr de 5.047 burse, dintre care una este de performanță, 3.685 sunt burse de merit, 259 sunt burse de studiu și 1.102 sunt burse de ajutor social.

Propunerea executivului este ca bursa de performanță să crească de la 350 lei la 500 lei/lună, bursele de merit – de la 120 lei la 200 lei/elev/lună, valoarea burselor de studiu, de la 110 lei la 150 lei/elev/lună, în timp ce bursele de ajutor social sunt propuse a fi majorate de la 11 la 200 de lei.

O altă veste bună este aceea că în semestrul al II-lea al anului în curs, vor primi burse și elevii claselor a V-a și a IX-a.

Click AICI pentru a vizualiza lista unităților de învățământ spre care vor merge cele peste 5.000 de burse școalare acordate de municipalitatea locală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.