Acasă Administrație publică Ediție de excepție a Zilelor Vasluiului. Eugen Doga va concerta în Centrul...

Ediție de excepție a Zilelor Vasluiului. Eugen Doga va concerta în Centrul Civic, iar în deschidere va cânta Rareș Trufea. Irina Rimes este un alt cap de afiș al evenimentului

0

Se anunță o ediție de excepție a Zilelor Vasluiului, eveniment ce va avea loc de pe 13 până pe 15 august 2021.

Pentru prima dată, autoritățile vasluiene vor asigura locații diferite celor două componente ale evenimentului – culturală și comercială, pentru a elimina orice fel de interferență între publicul amator exclusiv de cultură și restul. Pentru comercianți și clientela aferentă va fi amenajată zona ștrandului municipal, în timp ce manifestările culturale și artistice se vor desfășura în Centrul Civic, Biblioteca Județeană, Centrul Cultural, Teatrul de vară etc.

Vasile Paval

Primarul Vasile Pavăl a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că va fi creată posibilitatea tehnică de vizionare live a concertelor din Centrul Civic și de către cei care se vor afla în acele momente în zona comercială.

”Programul Zilelor Vasluiului va fi finalizat în câteva zile, dar pot spune de pe acum care sunt capetele de afiș ale evenimentului. Pe 13 august, pe scenă vor urca trupa Brio Sonores din Republica Moldova, Irina Rimes și trupa The Motans”, a declarat edilul-șef al municipiului Vaslui.

Surpriza din acest an o reprezintă concertul susținut de Eugen Doga, alături de Orchestra simfonică din Republica Moldova care va cânta piesele ce i-au adus marelui compozitor faima internațională. Eugen Doga este autorul valsului din filmul ,,Dulcea şi tandra mea fiară”, considerat de UNESCO drept una dintre cele mai mari patru capodopere muzicale ale secolului XX.

Primarul Pavăl a mai spus că face demersuri pentru ca în deschiderea concertului celebrului compozitor să cânte, tot alături de Orchestra simfonică, solistul Rareș Trufea, vasluianul a cărui prestație a impresionat o țară la ”Românii au talent”.

”Am inițiat discuții în acest sens și sper să reușesc să îl introducem pe Rareș în această zonă care să fie încă o rampă benefică în cariera lui”, a precizat primarul Vasluiului.

Seria spectacolelor din cadrul Zilelor Vasluiului va fi încheiată duminică de Lupii și Alexa Calancea Band, tot din Republica Moldova.

”Acestea sunt numele consacrate pe care le-am invitat, dar pe scenă vor evolua și alți soliști și trupe din Vaslui, adevărate talente de care suntem mândri”, a mai declarat primarul Vasile Pavăl. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.