Acasă Editorial EDITORIAL Bârladul, înjunghiat pe la spate! Comandă politică împotriva orașului dată de...

EDITORIAL Bârladul, înjunghiat pe la spate! Comandă politică împotriva orașului dată de bârlădeanul Daniel Onofrei din biroul de prefect

3

de Simona MIHĂILĂ

O rușine de prefect! Gradul de mizerie la care liberalii din teritoriu au împins lupta politică la Bârlad capătă proporții nemaiîntâlnite.

Daniel Garincha Onofrei, cocoțat de PNL în scaunul de prefect al județului, își folosește biroul și orele de program în care este plătit din banii publici, pentru întruniri de partid dedicate jocurilor politice.

Cea mai recentă s-a desfășurat zilele trecute, înainte de ședința Consiliului Județean Vaslui, când Onofrei i-a chemat la ordin pe consilierii județeni PNL.

Supervizat de șeful său, Nelu Tătaru, care l-a miluit cu postul de prefect și care stă în umbră cât timp Garincha face treabă mare (și importantă) în folosul județului, același Garincha Daniel Onofrei acționează ca tot omul cu creier puțin și putere multă: pocnește asurzitor din bici.

Slugoi exemplar, cu mușchii la vedere, Onofrei le-a ordonat consilierilor județeni PNL să voteze împotriva proiectului în care Bârladul, orașul său, urma să primească cea mai mare sumă de bani pe care Consiliul Județean o repartiza urbei în ultimii ani, adică 5 miliarde de lei vechi.

Conduita se înscrie pe linia acțiunilor pe care PNL Vaslui – organizația județeană le desfășoară după ce Nelu Tătaru s-a prins. S-a prins că Dumitru Boroș, primarul care i-a adus Bârladului cele mai multe proiecte de dezvoltare, e o figură periculoasă pentru imaginea lui de individ care nu a câștigat niciodată vreun scrutin de alegeri, decât pe listele de turmă.

Motiv pentru care a decis că Boroș trebuie eliminat. Conturile false pe Facebook, vizibile prin comentarii critice la adresa proiectelor la care Bârladul nici nu visa vreodată, sunt parte din strategiile mizerabile atât de evidente în ultima vreme.

Dar cum halatul alb trebuie să păstreze aparența impecabilului, la munca de jos a fost trimis ahtiatul după funcție, cel ce se visează în legislatura viitoare ori senator, ori președinte de Consiliu Județean sau, măcar, primar al Bârladului în locul lui Boroș.

Daniel Onofrei

Viteazul Daniel Onofrei, cel fără teamă de ridicol, nu le-a dat consilierilor județeni PNL prea multe explicații despre motivul pentru care le-a cerut să voteze împotriva proiectului în care Barladul era prins cu suma de 500.000 de lei, necesară Spitalului de copii.

Împărțirea banilor de către conducerea CJ s-a făcut cu respectarea ponderii politice căpătate de partide în urma alegerilor din 2020, și mai ales în urma discuțiilor pe care Dumitru Buzatu, președintele CJ, le-a avut cu primarii.

De altfel, surse din PNL spun că Tătaru nu a avut reproșuri cu privire la suma totală ce le-a revenit primăriilor conduse de liberali. Nemulțumirea e că Buzatu nu a acceptat să-i lase la discreție banii, pentru ca Tătaru să-i distribuie în funcție de numarul de temenele pe care i le-au făcut primarii și pe care Onofrei le-a trecut la catastif, în pauzele în care posta pe Facebook bancuri porcoase și necrologuri despre actori care nu au apucat încă să moară.

Tătaru trebuie să fi simțit ca pe o reală ofensă faptul că Bârladul, care nu s-a numărat printre ”preșurile” lui, a primit cei mai mulți bani din județ, alături de Huși. Motiv pentru care trâmbița sa, Garincha Onofrei, a sunat adunarea și a ordonat blocarea proiectului de hotărâre. Să nu care cumva să se laude Boroș și cu asta!

Gurile slobode au dat din casă că unul dintre consilierii județeni, Mihai Ardeleanu (bârlădean) nu s-a putut abține și a reacționat. El i-a atras atenția lui Onofrei, în fața tuturor, că este o lovitură mult prea dură pentru Bârlad, care are nevoie de bani ca de aer pentru a duce la bun sfârșit proiectele europene.

Ardeleanu a fost admonestat furibund de Onofrei, care a transmis clar că interesul Bârladului nu este egal cu cel al partidului.

Dintre toți consilierii județeni din PNL, doar Carmen Bularda și Lucian Chirica au înfruntat în plen dispoziția lui Onofrei. S-au abținut Mihai Ardeleanu, Marius Arcăleanu și Liviu Iacob. În esență, abținerile sunt asimilate voturilor contra, care au fost exprimate fățiș de restul consilierilor județeni PNL în frunte cu Gheorghe Veziteu.

Din fericire, datorită majorității asigurate de consilierii PSD, ALDE și USR, cărora li s-au adăugat cei doi consilieri care au ignorat comanda politică a lui Tătaru și pe cea a servantului Onofrei, Bârladul nu a pierdul cei 500.000 de lei pe care primarul Boroș i-a obținut în urma discuțiilor cu Dumitru Buzatu. Banii vor fi folosiți pentru finalizarea lucrărilor la secția Pediatrie din Bârlad (Spitalul de copii).

CITESTE SI:

Onofrei cel perspicace! Prefectul Vasluiului se prinde imediat la bancuri porcoase!

CITESTE SI:

Prefectul de Vaslui a anunțat pe Facebook moartea actorului Horațiu Mălăele. Din fericire, maestrul trăiește bine-merci

3 COMENTARII

  1. Acest ,,prefect,, este un produs abject al asa zisilor liberali si merita ,,spurcat,,cu urina de lehuza!Barladul sufera din cauza ambitiilor unor ticalosi fara mama , fara tata,fara D-zeu,care ar merita expusi, in piata ,ptr a fi scuipati de cetatenii urbei!Rusine ,nemernicilor de doi bani!

  2. Felicitaru,Simona Mihaila Vasile.Felicitari si la mai multe din astea.Impostorii lui Tataru trebuie demascati,opriti,iar pt.asta ne trebuie informatii.Sa afle toti barladenii ce fac acesti nenorociti cu Tataru in frunte.Cati bani publici se duc in buzunarele lor din sinecuri si alticele..Va multumesc
    Barladul trebuie sa scape de acedti.ticalosi.care l ar vrea pe domnul Boros terminat efectiv.Tare mi.e teama ca tot acedti nemernici impostori au blocat si CENTURA OCOLITOARE.Va rog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.