Acasă Administrație publică În municipiul Vaslui va fi construită o nouă creșă, cu o capacitate...

În municipiul Vaslui va fi construită o nouă creșă, cu o capacitate de 40 de locuri

0

Veste bună pentru vasluieni, în special pentru cei care locuiesc în suburbia Viișoara, care vor avea la dispoziție o nouă creșă.

Aceasta urmează a fi construită cu fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții. Recent, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a solicitat Primăriei Vaslui documentele necesare alocării finanțării, printre care și angajamentul autorităților de a pune la dispoziție terenul, de a asigura finanțarea pentru racordarea la utilități, hotărârea de predare a amplasamentului.

Miercuri, Consiliul Local Vaslui se va întruni în ședință, pe ordinea de zi regăsindu-se și proiectul de hotărâre privind predarea amplasamentului și asigurarea condițiilor necesare investiției.

Creșa va fi construită pe strada Ștefan Ciobotărașu și va avea o capacitate de 40 de locuri. Terenul pe care municipalitatea urmează să îl pună la dispoziție are suprafața de 5.230 mp.

În municipiul reședință de județ funcționează în acest moment trei creșe, care au în total 114 locuri. Cea mai mare este Creșa ”Avântului”, cu 54 de locuri, în timp ce Creșa ”Racoviță” și Creșa ”Republicii” au fiecare câte 30 de locuri.

În luna martie a acestui an au început lucrările de construcție la cea de a patra creșă (detalii AICI). Aceasta se află pe strada Dimitrie Bolintineanu și urmează a găzdui 72 de copii. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.