Acasă Infracțional Încă un incendiu la Bârlad, tot din cauza unei lumânări, la trei...

Încă un incendiu la Bârlad, tot din cauza unei lumânări, la trei străzi distanță de locul unde au ars cele șapte case. Riscul de explozie a unor butelii cu GPL, evitat în ultimele secunde

0

Câteva minute au lipsit ca marele incendiu de acum câteva zile, de la Bârlad, să se repete. Tot în cartier Deal I din Bârlad, la doar trei străzi distanță de strada Crângului, acolo unde șapte case s-au făcut scrum, și tot de la o lumânare.

Nenorocirea a fost cât pe ce să se petreacă pe strada Tudor Vladimirescu, acolo unde, în urmă cu aproximativ o oră, pompierii bârlădeni au fost chemați să stingă un incendiu izbucnit în casa unei bătrâne.

”Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o cameră a locuinței și exista pericolul de propagare la întregul imobil”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Din fericire, spre deosebire de situația de pe strada Crângului, aici hidranții erau funcționali, așa încât incendiul a putut fi lichidat în aproximativ 15 minute.

A existat riscul major al unei explozii cu consecințe greu de contabilizat. Pompierii au scos din mijlocul flăcărilor, în ultimele secunde, două butelii încărcate cu GPL și un un recipient în care se aflau 20 kilograme de vopsea.

Au ars: un pat, o masă, o fereastră și o ușă, diverse textile și materiale plastice.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o lumânare uitată aprinsă de către proprietara imobilului”, a mai precizat Marius Stanciu. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.