Acasă Politic ”Indiferent cât beton toarnă sau câte flori plantează o administrație, fără un...

”Indiferent cât beton toarnă sau câte flori plantează o administrație, fără un sector privat dinamic, nu va exista dezvoltare locală”

0

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

Candidații Alianței USR PLUS se prezintă. Astăzi,Alin Silitră, candidat la funcția de primar al municipiului Vaslui

”Am 37 de ani, sunt căsătorit, am doi copii, sunt absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Al. I. Cuza” – Iași, promoția 2006; exercit funcția de executor judecătoresc în Mun. Vaslui – competență pe raza Curții de Apel Iași; sunt membru fondator al USR Vaslui şi vicepreședinte al Biroului Județean – USR Vaslui.

CANDIDEZ DIN DORINȚA DE A REVITALIZA MUNICIPIUL VASLUI, care seamănă tot mai mult cu o societate în prag de insolvență, căreia îi trebuie urgent un plan de redresare.

VASLUIUL ARE NEVOIE DE O SCHIMBARE DE PARADIGMĂ, pentru ca actuala tendință de depopulare a zonei să poată fi măcar încetinită și chiar stopată, cu timpul.

Vasluiul trebuie readus la condiţia unei comunităţi funcţionale, în care veniturile din privat să poată concura cu cele din sectorul bugetar, iar nevoia de protecţie socială să scadă natural, concomitent cu creşterea nivelului de trai şi a puterii de cumpărare.Viziunea şi strategia noastre se circumscriu ideii de revitalizare a municipiului Vaslui, prin implementarea de politici publice dinamice, care să dezvolte economia locală, astfel încât mediul privat să prospere şi să apară noi locuri de muncă bine plătite, care să stopeze exodul populaţiei active şi chiar să stimuleze întoarcerea acasă a cetăţenilor plecaţi la studii sau în căutarea unui job.

Întrucât resursa financiară proprie e limitată, se impune focusarea pe atragerea de fonduri europene, sens în care va trebui să începem să şi investim banii europeni, nu doar să îi cheltuim static. Acești bani trebuie să aibă impact în dezvoltarea economiei locale.

ATRAGEREA DE INVESTITORI ESTE VITALĂ

Indiferent de cât beton toarnă sau de câte flori plantează o administrație publică, fără un sector privat diamic, nu va exista dezvoltare locală, motiv pentru care considerăm că ar fi oportună cooptarea unui City Manager, pentru administrarea profesionistă a municipiului sau măcar desemnarea unuia dintre viceprimari, în vederea îndeplinirii unor astfel de atribuţii, în fruntea listei noastre de consilierii locali existând astfel de specialişti.

Sistemul „City Manager” reprezintă implementarea managementului profesionist în conducerea unui oraş. Este un sistem folosit în Statele Unite şi în Europa de Vest de aproape 100 de ani.

Un city manager (administrator public) este responsabil pentru controlul operaţiunilor derulate de municipalitate şi pentru implementarea măsurilor adoptate de consiliul local. El acţionează asemenea unui CEO (chief executive officer) care acordă servicii de management profesionist şi în general asigură normala si eficienta dezvoltare a activităţilor municipalităţii.

Proiectele noastre de dezvoltare vor fi ordonate după următoarele priorități:

PRIORITATEA 0: INVESTIȚIILE

PRIORITATEA 1: FONDURILE EUROPENE

2: CONECTIVITATEA ȘI MOBILITATEA

3: CALITATEA VIEȚII ŞI A LOCUIRII

4: EDUCAŢIE , CULTURĂ şi SPORT

5: SĂNĂTATE ŞI MEDIU

6: SOCIAL

*INTEGRAREA ACESTORA LA NIVEL DE ZONĂ METROPOLITANĂ ȘI JUDEȚEANĂ”

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.