Acasă Politic ”Mor oameni nevinovați, arsi de vii, în spitalele de stat și nu...

”Mor oameni nevinovați, arsi de vii, în spitalele de stat și nu avem nicio reacție”

1

Parlamentarii PSD, printre care și deputatul vasluian Eduard Andrei Popica, i-au cerut demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Social-democrații au purtat în mâini pancarte negre inscripționate cu mesajul ”Voiculescu Demisia!”, în spirit de solidaritate cu victimele incendiului de la Spitalul ”Matei Balș”, unde și-au pierdut viața opt oameni.

”Am asistat la 4 incendii spitalicești, în numai o lună și jumătate de mandat a Ministrului Sănătății: Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, Spitalul Municipal din Roman, Spitalul de Psihiatrie din Gătaia și Spitalul «Matei Balș» din București.

Ministrul Voiculescu, debusolat total, nu și-a găsit cuvintele nici in al 12-lea ceas și nu a adus nici măcar o explicație cu privire la felul dezastruos in care funcționează sistemul sanitar. Mor oameni nevinovați, arsi de vii, in spitalele de stat și nu avem nicio reacție.

Aceasta nu mai este doar incompetență, este nepăsare față de viețile oamenilor!

Demisia de urgență!”, a transmis deputatul Eduard Popica.

Într-un alt mesaj, postat pe pagina sa de socializare, în urmă cu două zile, deputatul vasluian a arătat că premierul Câțu ar trebui să își dea demisia de onoare așa cum a făcut-o și Victor Ponta după tragedia de la Colectiv.

”Sau ar trebui să le spună alegătorilor că s-ar putea să ardă de vii dacă vor ajunge la Spitalul Județean Neamț sau, mai nou, la Spitalul Matei Balș, din cauza incompetenței guvernului pe care îl conduce.

În loc să vă construiți piedestalul pe cadavrele celor care au venit la spital să se trateze, însă au plecat acasă în sicrie, mai bine v-ați preocupa de sănătatea oamenilor, prin promovarea de programe de modernizare a spitalelor din România, astfel încât pacienții să se simtă cu adevărat protejați.

Cei aflați la guvernare știau că situația e gravă în sistemul sanitar și știau că există soluții. Aceștia știau, dar s-au opus soluțiilor primite doar pentru că veneau din partea aleșilor PSD.

Asistăm la blocaje asupra spitalelor, pe motiv că suntem în pandemie de coronavirus, iar echipele manageriale sunt instalate pe criterii politice. Avem exemple la București, Neamț, Bistrița, PNL numind manageri din rândul patronilor de pompe funebre.

Pe când demisia de onoare, domnule Cîțu sau domnule ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu?”, a scris deputatul Popica.

Ieri, parlamentarii PSD au anunțat că vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Voiculescu. (Simona MIHĂILĂ)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.