Acasă National Nelu Tătaru, recrutat de Securitate în tinerețe. Numele conspirativ: Popa

Nelu Tătaru, recrutat de Securitate în tinerețe. Numele conspirativ: Popa

0
Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, șeful liberalilor vasluieni și candidat PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, a fost recrutat de Securitate pe când era elev de liceu, potrivit stiripesurse.ro.

Conform deciziei eliberate de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, publicată de cei de la stiripesurse.ro, deputatul PNL și fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei, a semnat un Angajament pe 28 noiembrie 1988, în timp ce era elev la Liceul Sanitar Suceava, ocazie cu care i-a fost atribuit numele conspirativ ”Popa”.

CNSAS menționează că nu există documente care să ateste că ar fi avut calitatea de ofițer sau subofițer la Securitate sau Miliție și că, în înțelesul legii, lui Nelu Tătaru nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității.

Dezvăluirea făcută de publicația centrală a fost primită cu stupoare de vasluieni, mai ales de cei care au fost victime ale turnătorilor la Securitate sau au avut rude hăituite de îngrozitorul aparat de opresiune din perioada dictaturii comuniste. Nelu Tătaru are, așadar, de acum o înainte, o și mai ”impresionantă” carte de vizită.

Una pe care multiplele sale preocupări ce l-au făcut celebru în ultimii ani își dispută întâietatea: autorul închiderii Spitalului ”Beldiman” în pandemie, ministru al Sănătății în perioada neagră a izoletelor și a morților îngropați în saci de plastic, dar și beneficiar (prin soția sa) a profitului farmaciei care vindea în pandemie măști la suprapreț, fără bon fiscal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.