Acasă Local O bârlădeancă îi va plăti asigurarea medicală biciclistului accidentat în centrul Bârladului....

O bârlădeancă îi va plăti asigurarea medicală biciclistului accidentat în centrul Bârladului. Acesta va putea beneficia de operațiile salvatoare

0

Nenorocirea prin care trece biciclistul accidentat în centrul Bârladului, după ce a vrut să traverseze strada printre mașini, fără să țină cont de culoarea roșie a semaforului, a impresionat sute de oameni.

Imediat după accident, pe rețelele de socializare a apărut informația că tânărul în vârstă de 32 de ani nu are părinți sau alte rude, că locuiește într-un uscător de bloc și că își câștigă existența făcând mici servicii diferitor persoane. Neavând o slujbă stabilă, cu contract de muncă, tânărul nu este asigurat în sistemul de sănătate publică, motiv pentru care nu poate beneficia de tratamentul chirurgical de care are nevoie.

Informațiile au fost postate de o femeie din Bârlad (Daniela Motrea) care a deschis un cont bancar pe numele ei cu scopul de a strânge banii necesari operațiilor tânărului de la cei care vor să doneze.

Postarea a suscitat interesul multor oameni, printre care și al unei bârlădence stabilite în Dubai. Aceasta și-a sunat mama și i-a spus că vrea să depună o sumă de bani în contul deschis de Daniela Motrea.

”Am cântărit bine lucrurile împreună cu fiica mea și am ajuns la concluzia că nu aceasta este soluția cea mai rapidă pentru băiatul accidentat. Nu se știe câtă lume va dona și cât de repede se vor strânge banii necesari, iar el are nevoie urgentă de operații, după cum am înțeles”, ne-a declarat Nicoleta Talpău, mama bârlădencei din Dubai.

Femeia a hotărât să facă un altfel de gest, mai neobișnuit: va merge la ANAF și îi va plăti bărbatului accidentat contribuția la Sănătate pentru 6 luni.

”M-am documentat și am găsit această portiță legală. Dacă figurează cu 6 luni plătite, va putea avea parte de servicii medicale gratuite”, a explicat Nicoleta Talpău.

Femeia a început deja demersurile pentru încheierea poliției de asigurare de sănătate necesară biciclistului, așa încât acesta să poată beneficia imediat de intervențiile chirurgicale salvatoare.

În urma accidentului, tânărul s-a ales cu un traumatism craniocerebral, cu fractură cominutivă de membru superior drept și un traumatism de genunchi drept. (Simona MIHĂILĂ)

Citește și: VIDEO cu momentul în care biciclistul neatent a fost luat pe capotă de autoturismul care circula regulamentar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.