Acasă Administrație publică Parcul Copou din Vaslui va fi extins cu peste 1,6 ha. Iată...

Parcul Copou din Vaslui va fi extins cu peste 1,6 ha. Iată cum va arăta noul perimetru și când se vor putea relaxa vasluienii aici

0

Cea mai atractivă zonă verde din județul Vaslui, Parcul Copou din municipiul reședință de județ, va fi extinsă cu peste 16.000 de metri pătrați, suprafața de teren pe care au fost amplasate cândva serele SC Goscom SA.

Luni, 28 martie, Primăria Vaslui a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor de amenajare ce vor fi executate de Asocierea SC Katar Conneg SRL (lider) și SC Euras Green Company SRL (ofertant asociat).

Prin intervențiile asupra celor 16.073 mp, zona propusă pentru reabilitare va avea la final pergole, bănci, alei, rastele pentru biciclete, zone de joacă pentru copii, pe grupe de vârstă (1-5, 5-8, 8-12 ani), fântână arteziană pietonală în suprafață de 115 mp, zone verzi cu vegetație perenă și anuală, rețele electrice, instalație de apă-canalizare și sistem de irigații. Totodată, se va realiza o parcare între str. Andrei Mureșan și terenul supus lucrărilor de reconversie”, a declarat Geanina Clitemnestra Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

În cadrul discuțiilor care au avut loc cu ocazia predării amplasamentului, primarul Vasile Pavăl a accentuat nevoia unor lucrări și finisaje de calitate, cu materiale conforme, întrucât spațiul supus atenției va constitui un model în amplul proiect de reamenajare a întregului parc Copou în viitor.

Lucrările de amenajare a terenului costă 8.469.071,59 lei fără TVA, termenul de execuție fiind de 21 de luni.

Citeste și: Parcul Copou, lăudat și dat ca exemplu autorităților din Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.