Acasă Local Peste o mie de absolvenți de clasa a XII-a din Vaslui și-au...

Peste o mie de absolvenți de clasa a XII-a din Vaslui și-au luat rămas-bun de la anii de liceu, în cadrul Zilei Absolventului

0

Peste o mie de absolvenți ai clasei a XII-a din municipiul Vaslui și-au luat rămas-bun de la anii de liceu, în cadrul Zilei Absolventului, un eveniment organizat de Primăria Vaslui și devenit tradițional în municipiul reședință de județ.

Străzile orașului au fost înțesate de tineri, care au defilat îmbrăcați cu mândrie în robele negre de absolvire. Ei au fost felicitați și onorați de autoritățile locale și județene în cadrul unei ceremonii fastuoase, desfășurată în Centrul Civic.

În cadrul evenimentului au fost prezentați șefii de promoție de la cele șase licee din Vaslui, care, potrivit tradiției, au predat cheia liceului șefilor de promoție de la clasele a XI-a.

Prezent la festivitate, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, le-a oferit celor 1.125 de absolvenți câteva sfaturi la început de drum în viața de adult.

”Astăzi, voi va trebui să vă luați zborul. Ați trăit într-un mediu plin de artificialitate, înconjurați de părinți, de bunici, prieteni, de cunoștințe, de autorități, care se ocupă de treburile publice, și ați avut o întâlnire mai mult sau mai puțin importantă cu realitatea vieții de zi cu zi. De această dată, cursul vieții voastre se va schimba. Vă veți lua zborul, care va dura necontenit până la sfârșitul vieții voastre. Nu e un zbor ușor. Va trebui să treceți prin multe situații. Va trebui să înfruntați nenumărate obstacole și nici unii dintre cei care v-au înconjurat cu căldură nu vă pot prescrie o linie dreaptă a cursului vieții voastre. Voi va trebui să faceți acest lucru. Pe parcursul acestui zbor, trebuie să vă gândiți să mergeți pe direcția bună. Sunt mulți care merg pe direcția bună și pe sensul prost. Să încercați să găsiți sensul bun. În primul rând nu trebuie să ni se urce la cap. Cu asta trebuie să ducem cea mai importantă luptă. Apoi, trebuie să încercăm să învățăm și să nu credem că știm totul. Mai bine să învățăm, pentru că vom fi scutiți de multe neplăceri. Să avem țeluri, scopuri și să le urmărim, fiindcă nimeni nu le îndeplinește dacă nu are aceste scopuri. Poate lucrul cel mai important e să aveți o scară de valori în care binele să fie valoarea centrală. Dacă veți face lucrurile acestea, nu vă garantez un zbor lin, dar cu siguranță veți fi niște oameni împliniți. Vă doresc tuturor să aveți un pic de noroc și mult succes”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Mesajul primarului Vasile Pavăl

Iată-ne din nou în fața unui eveniment a cărui unicitate copleșește, în fiecare an, laolaltă, elevi, dascăli și părinți: Ziua Absolventului!

Ne reîntâlnim – conform tradiției (nefericit întrerupte în ultimii ani) – în miezul emblematic al Vasluiului, sub chipul înnegurat de vremi al marelui Ștefan, pentru a marca așa cum se cuvine acest moment aflat sub semnul adolescenței și al speranței.

Bucuria și tristețea unui final se îngemănează cu privirile pline de azurul zilei de mâine, prima zi a unui drum, cel al împlinirii, al experienței de viață.

Sărbătoarea acestei zile este, de bună seamă, nu numai a voastră, dragi absolvenți, ci și a tuturor celor care v-au fost alături în toți acești ani – dascăli și părinți – cu grija și zbaterea lor pentru voi și pentru devenirea voastră.

Să nu pregetați în a le dărui întotdeauna gândul vostru încărcat de iubire și recunoștință. Atingerea lor s-a dorit a fi, în fiecare clipă, aripă protectoare întru știință de carte, educație aleasă și zidire temeinică și cu folos.

Sunteți copiii noștri; ne-ați făcut mândri și știm că veți reinventa mândria de mâine cu forța, cu credința și cu speranța voastră de a izbândi.

Luați-vă visurile în mâini și reușita va fi a voastră! Viitorul vă aparține, căci ați luat cu voi din trecut tot ce a fost mai bun:  valoare, bun simț și tăria modelelor.

În final, vă spun doar atât: să credeți în voi și în forțele voastre!

Vă voi aștepta  mereu, cu aceeași bucurie, să reveniți la Vaslui, orașul în care v-ați născut și v-ați format”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.