Acasă Administrație publică Primarul Boroș a comunicat data la care Spitalul de copii Bârlad va...

Primarul Boroș a comunicat data la care Spitalul de copii Bârlad va fi redeschis

0

Lucările de reabilitare a Secției Pediatrie Bârlad (Spitalul de copii) au intrat într-o nouă etapă, respectiv anveloparea termică a imobilului.

În cursul zilei de ieri, primarul Dumitru Boroș a mers pe șantierul de lucru, însoțit de consilierul său personal, Iulian Bîca.

”În prezent, lucrările se desfășoară cu respectarea prevederilor contractuale și se lucrează în jumătatea sudică a imobilului, pe toate cele patru nivele la anveloparea termică, refacerea instalațiilor și înlocuirea stoleriei, dar a fost finalizată și refacerea acoperișului. Alături de domnul consilier Iulian Bîca, supervizăm operațiunile de aici și, în ciuda unor situații neprevăzute apărute recent, putem aprecia că lucrările sunt în termenul de execuție. Sperăm ca până la finele anului 2022 clădirea să redevină complet funcțională și să își reia activitatea”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

”Situația neprevăzută” la care a făcut referire edilul-șef al Bârladului este incidentul petrecut în urmă cu aproximativ o lună, când transformatorul electric a explodat. Echipa de muncitori care lucrează la reabilitarea termică a clădirii a decopertat acoperișul și a uitat să protejeze transformatorul. Ploaia a pătruns în interior, producând scurt circuite în lanț și, implicit, zgomote infernale, pe parcursul unei nopți întregi. Spaima personalului și a pacienților internați a fost de nedescris.

Secția a fost închisă, iar pacienții împrăștiați pe diverse secții din cadrul Spitalului ”Elena Beldiman”

Citiți și: Teroare la Spitalul de copii Bârlad. Tablourile electrice au explodat în toiul nopții, după ce acoperișul a fost decopertat iar ploaia a pătruns în interior. Copiii cu Covid, mutați pe secții de adulți

Lucrările de reabilitare a Secției Pediatrie costă 4,5 milioane de lei, finanțarea fiind obținută în cadrul unui proiect european, în legislatura trecută.

”Proiectul derulat la Secția de Pediatrie face parte dintr-un pachet mai mare de proiecte cu finanțare europeană, Bârladul reușind, până în acest moment, să atragă fonduri nerambursabile de peste 36 de milioane euro. Este cea mai mare sumă atrasă vreodată la nivel de municipiu”, a mai precizat primarul Dumitru Boroș. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.