Acasă Administrație publică REISER a tras linie după 2021: tăierea la jumătate a salariilor începând...

REISER a tras linie după 2021: tăierea la jumătate a salariilor începând cu cel al directorului, utilaje moderne în valoare de peste 850.000 lei și lucrări pe zeci de mii de metri de drumuri

0

Care este motivul pentru care Daniel Buzamăt și-a asumat rolul de director al SC REISER SA? – este întrebarea pe care mulți și-au pus-o în urmă cu un an.

Buzamăt a preluat funcția într-un moment în care REISER, firma Consiliului Local Bârlad, ce are ca obiect de activitate construcția și repararea de drumuri, era în centrul unui scandal fără precedent. Își adjudecase eticheta de cea mai controversată firmă din Bârlad, cu reputația de a fi fistula financiară a urbei, acolo unde de ani de zile se scurgeau sume uriașe cărora nimeni nu le căuta urma niciodată, dar și firma cu un personal TESA stufos și inutil, cu salarii și avantaje de o rară nesimțire.

Toată lumea și-a răspuns că unicul motiv pentru care Daniel Buzamăt s-a înhămat la cârma unei firme faimoasă doar pentru ”creditele nerambursabile” acordate partidelor de la conducerea Bârladului, este salariul generos. La momentul preluării funcției, salariul de încadrare pentru postul de director era de 15.000 lei. Mai mult decât atractiv pentru o persoană care în toată viața sa nu lucrase decât la privat, mediu în care la Bârlad nici în visele cele mai roz nu puteai aspira la o așa leafă.

Surpriză, însă: printre primele măsuri propuse de Buzamăt după ce a ajuns director la REISER a fost tăierea la jumătate a salariilor, inclusiv al său.

”Un an de mandat la conducerea REISER a însemnat bifarea unor realizări, asumarea unor provocări și remedierea unor greșeli! A fost un an în care, cu bune și cu rele, am reușit să reorganizăm și să introducem o nouă grilă de salarizare. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul primarului Dumitru Boroș, dar și a consilierilor locali care au fost de acord cu această propunere. Cu toții cunoaștem că imaginea acestei societăți nu era una pozitivă, tocmai de aceea mi-am propus ca odată cu reorganizarea să eficientizăm această firmă. Să ridicăm nivelul calitativ al lucrărilor, precum și diversificarea gamei de activități prestate de către societatea noastră”, a menționat Daniel Buzamăt într-un comunicat de presă transmis cu ocazia împlinirii unui an în funcșie de director al REISER SA.

În afară de diminuarea drastică a salariilor și reducerea personalului, o măsură de economisire a banilor a fost reununțarea la spațiul din zona fabricii de confecții, pentru care REISER plătea chirie. Firma și-a mutat birourile pe Șoseaua Griviței, acolo unde are teren în proprietate și unde deține și stația de producere a asfaltului.

Anunț publicitar

Vând apartament cu 4 camere, decomandat, 2 băi, cu îmbunătățiri, în Bârlad, zona CEC Gara, Bulevardul Primăverii, et. 4. Pret 60.000 euro. Telefon 0729261800

Primul an de mandat al lui Buzamăt se traduce și prin achiziții de care REISER nu a avut parte niciodată.

În dotarea societății se află de câteva luni utilaje moderne ce concurează cu cele ale marilor firme de construcții de drumuri și poduri: instalație de pulverizare amorsă, freză asfalt, instalație colmatat fisuri, rezervor combustibil, repartitor asfalt.

Valoarea acestor utilaje este de 851.000 lei.

În 2021 REISER a turnat 6.820 mp covor asfaltic, a montat pavele pe 3.200 mp de trotuar, a realizat 4.800 mp de marcaje rutiere, a plombat 15.000 mp de stradă și a amenajat trotuare în suprafață de 850 mp. Printre lucrările firmei se mai numără colmatarea de fisuri asfaltice pe 20.000 de metri liniari, precum și montarea a 242 de răsuflători de gaz pe drumurile publice ale municipiului Bârlad.

Anunț publicitar
Vând apartament cu 4 camere, decomandat, 2 băi, cu îmbunătățiri, în Bârlad, zona CEC Gara, Bulevardul Primăverii, et. 4. Pret 60.000 euro. Telefon 0729261800

”Noi credem că anul trecut am demonstrat că putem executa lucrări de calitate, la prețurile cerute de piață. Mulțumesc, încă o dată, primarului și consilierilor locali care au înțeles noua misiune și viziune a REISER”, a mai menționat Daniel Buzamăt, directorul societății. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.