Acasă Administrație publică Salariile halucinante ale personalului REISER Bârlad. Iată de câte avantaje se bucură...

Salariile halucinante ale personalului REISER Bârlad. Iată de câte avantaje se bucură plimbătorii de hârtii ai orașului

0

de Simona MIHĂILĂ

Dezvăluiri năucitoare făcute în cursul zilei de ieri, după ședința Adunării Generale a Acționarilor SC REISER SA Bârlad, firma de reparații și întreținere a străzilor orașului. Ședința a avut loc în sala mare a Cinematografului ”Victoria”, după ce, luna trecută, membrii PNL din Consiliul Local Bârlad au cerut desființarea REISER.

Nu vom relua motivele ascunse ale acestei inițiative, pe care le-am expus într-un alt articol AICI

Important, de astă dată, este un comunicat postat de PNL Bârlad pe pagina de socializare a organizației, ulterior ședinței de la cinema, dar și documentele făcute publice, din care bârlădenii iau la cunoștință, pentru prima dată, lefurile amețitoare ale angajaților REISER.

Și nu vorbim de muncitorii care toarnă asfalt și care, pricepuți sau mai puțin pricepuți, fac munca cea mai de jos, uneori în condiții inumane, după indicațiile ”profesioniștilor” din conducere. Este vorba mai cu seamă de personalul TESA, din care cea mai mare parte a ajuns sau a rămas aici grație influențelor de partid sau de cumetrie/ familie.

* Liberalii spun în comunicatul postat că ”tot personalul TESA are salarii si de 100 – 150 de milioane de lei pe lună și s-a învățat ca în timpul verii să stea în concedii medicale”.

Se știe că perioada cea mai intensă de activitate la REISER este vara, când sunt condiții meteo favorabile lucrărilor de turnare a asfaltului. Cum concediul de odihnă iese din discuție, personalul TESA recurge la șiretlicul concediului medical, timp în care nicio lege nu le interzice să și-l petreacă în vacanțe de lux.

* ”S-a constatat că întregul personal de la Reiser primea ORE suplimentare. S-a ajuns în situația în care, personalul TESA primea suplimentar la salarii, peste 4.500 de lei intr-o lună, doar pentru ore suplimentare”, se mai arată în comunicat.

* ”Nu-și luau concedii de odihnă, pentru care cereau banii, dar figurează cu sute de zile de învoire”.

* ”S-au găsit peste 750 de zile de concediu medical. Împărțiți la 40 de lucrători și vedeți care era situația din societate. Cele mai multe zile erau plătite din banii Reiser”, mai precizează comunicatul PNL.

Dizolvarea REISER s-ar putea încheia cu o adevărată jecmăneală a societății, decisă în folosul a șapte salariați

Contractul Colectiv de Muncă din cadrul Reiser a fost modificat și înregistrat la ITM (pe 15 mai 2020) fără a avea acordul Consiliului Local Bârlad, acționarul unic al societății.

Printre beneficiile pe care și le-au oferit de unii singuri reprezentanții salariaților se numără:

– obligativitatea acordării celui de al 13-lea salariu;

– primă pentru concediu de odihnă.

De asemenea, tot fără permisiunea acționarului unic, ”decidenții” s-au pregătit să-și tragă și o serie de compensații financiare grase, în cazul în care SC REISER va fi dizolvată.

Nu toți ”muritorii de rând”, ar urma să fie despăgubiți, ci doar șapte dintre ei, cu sume cuprinse între 108.000 de lei și 178.500 de lei (adică peste un miliard de lei vechi).

Beneficiarii jumulirii REISER ar trebui să fie următorii: șeful biroului auto, șeful biroului stație, inginerul-șef, șefa biroului personal, șeful de punct de lucru, inginerul și economistul societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.