Acasă Local Tratament anti-Covid aplicat cu succes și la spitalul din Vaslui. Pacientul a...

Tratament anti-Covid aplicat cu succes și la spitalul din Vaslui. Pacientul a fost externat

0

de Simona MIHĂILĂ

Terapia cu anticorpi monoclonali confirmă iarăși că este soluția salvatoare pentru pacienții infectați cu virusul Sars-Cov2. După succesul înregistrat de Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” în luna octombrie, când acest tratament a fost administrat în premieră în județul nostru, și medicii medicii de la Spitalul Județean Vaslui anunță că terapia a dat rezultate. Mai mult, pacientul a fost externat.

”In cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, în cadrul secției de boli infecțioase, a fost administrat primul tratament cu anticorpi monoclonali la o persoana infectată cu virusul SARS COV 2. După administrarea tratamentului perfuzabil, pacientul a fost externat și ținut sub supraveghere de către medicul de boli infecțioase”, au transmis transmit reprezentanții spitalului.

La Bârlad, tratamentul cu anticorpi monoclonali neutralizați a fost administrat pe 25 octombrie, unei paciente în vârstă de 72 de ani.

”Pacienta prezenta o formă uşoară de COVID-19, dar cu mare potenţial de agravare în lipsa acestui tratament, aceasta aflandu-se în primele zile de la debutul infecţiei cu SARS-CoV-2, procedura efectuându-se cu consimtamantul acesteia. Anticorpii monoclonali neutralizaţi au specificitate pentru proteina S a virusului SARS-CoV-2 şi, asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile. Pacienţii care pot avea un beneficiu din administrarea acestui tratament sunt cei cu risc important de evoluţie severă a bolii, aceasta medicaţie ajutandu-i să nu mai dezvolte forme severe”, a precizat conducerea spitalului bârlădean.

Criteriile de eligibilitate pentru ca pacienții să beneficieze de acest tratament:

– forme ușoare SO2 mai mare de 93%, fără supliment de oxigen

– administrarea anticorpilor monoclonali la mai puțin de 7 zile de la debutul simptomatologiei

– factori de risc pentru evoluție severă

Criteriile de excludere

– durata simptomelor mai mare de 7 zile

– forme severe de boală, disfuncții respiratorii care necesită suplimentare de oxigen

– utilizarea prealabilă a plasmei de convalescent, corticosteroizi, remdesivir sau imunoterapi factori de risc pentru evoluție severă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.