Acasă Administrație publică Un primar vasluian i-a cerut firmei care a câștigat licitația pentru construcția...

Un primar vasluian i-a cerut firmei care a câștigat licitația pentru construcția unei grădinițe să angajeze forță de muncă din comună

2

Construcția primei grădinițe din satul Ruși, comuna Puiești, vine la pachet cu câteva zeci de locuri de muncă pentru localnici.

Acest lucru se întâmplă datorită primarului Cezar Vasile Ticu, cel care i-a cerut firmei ce a câștigat licitația pentru construirea grădiniței, să angajeze și localnici din Puiești.

”De câte ori se ivește vreo ocazie caut să atrag atenția asupra forței de muncă disponibile în comuna noastră. Apelez la oricine ne poate ajuta și încerc atât cât îmi stă în putință să îi opresc pe oameni de la a pleca în străinătate. Deși pare soluția salvatoare, munca în străinătate vine cu niște sacrificii despre care cei care vor să plece nici nu le bănuiesc. Eu știu ce spun, căci după atâția ani departe de casă, tot ce îmi doresc este să rămân aici, unde m-am născut”, ne-a declarat Cezar Vasile Ticu, devenit primar la Puiești dupa 11 ani în care a locuit în Germania, acolo unde are și cetățenie.

Edilul-șef a postat pe contul său de socializare numărul de telefon al administratorului firmei Amenajări Ivacons din Ivești, care a fost de acord să execute lucrarea și cu forță de muncă din comuna Puiești.

Construcția și dotarea grădiniței din Ruși sunt realizate prin subprogramul ”Modernizarea satului românesc” din cadrul PNDL și costă 1.650.000 lei, din care peste 54.000 de lei vor fi suportați de la bugetul local al comunei Puiești.

Clădirea va fi ridicată pe aproape 377 mp și va avea trei săli de clasă în care vor învăța 45 de copii. Va mai avea o sală pentru cancelarie, un cabinet medical, un izolator, vestiar pentru copii, vestiar pentru personal, grupuri sanitare. Demisolul va adăposti centrala termică, magazia și un spațiu tehnic.

Finalizarea lucrărilor este programată pentru sfârșitul anului în curs.

Satul Ruși nu a avut niciodată o clădire specială pentru copiii de grădiniță. Preșcolarii învață acum într-o incăpere din imobilul în care funcționează scoala. (Simona MIHĂILĂ)

2 COMENTARII

  1. Dar firma nu are proprii angajați?? Am vz că are numeroase anunțuri de angajări și nu se duce nimeni Oare de ce?!!La Puiești cine s.a angajat? Și…aceasta grădinița ar trebui sa fie finalizat proiectul,căci era din mandatul trecut, de ce a așteptat pina acum că să fie reevaluat? Cu ce bani?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.