Acasă Local (VIDEO) Premieră în județul Vaslui: la Spitalul ”Beldiman” a fost inaugurat un...

(VIDEO) Premieră în județul Vaslui: la Spitalul ”Beldiman” a fost inaugurat un compartiment pentru îngrijirea pacienților cu boli în fază terminală (îngrijiri paliative)

0

Marți, 30 aprilie, Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” a marcat încă o premieră în ceea ce privește serviciile medicale: inaugurarea primului Compartiment de îngrijiri paliative din sistemul public de sănătate al județului Vaslui. Acesta vine în întâmpinarea nevoilor pacienților aflați în faze terminale ale diferitor boli (tumori maligne avansate, forme grave de AVC, demență).

”Încă din 2016, imediat după ce am ajuns primar, mi-am spus că spitalul trebuie salvat, dar și că aici trebuie să facem ceva ce nu există la alte spitale. De la nivelul primăriei am direcționat aici fonduri, cât am putut de mult. Știu că aici, în acest compartiment, pentru unii oameni sunt ultimele zile ale vieții. Mi-aș dori ca dumneavoastră să faceți astfel încât ei să se întoarcă în societate.

Mulțumiri conducerii administrative a spitalului pentru inițiativă și mulțumiri speciale domnului doctor Ion Chilinciuc, care s-a oferit sa asigure gărzile, condiție fără de care acest compartiment nu ar putea funcționa. Cu acești oameni minunați, dorința noastră de a înființa primul, și singurul deocamdată, Compartiment de îngrijiri paliative din județ a prins contur”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Compartimentul, instalat la etajul 3 în pavilionul nou al spitalului (fostul spațiu al secției Medicină internă cronici), va avea Click AICI pentru mai multe detalii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.