Acasă Administrație publică Încep Zilele Culturale ale municipiului Vaslui! Programul complet al manifestărilor

Încep Zilele Culturale ale municipiului Vaslui! Programul complet al manifestărilor

0

de Simona MIHĂILĂ

Vasluiul își depășește în luna august statutul de simplă reședință administrativa de județ și devine capitala culturală a județului.

Evenimente de anvergură ce pot concura de departe cu orice manifestare de talie națională sunt intens pregătite de autoritățile municipale și județene. Aproape că nu este săptămână în august fără momente de excepție.

Iar în cazul celor care nu au avut anul acesta posibilitatea de a pleca în vacanță, șederea acasă are toate șansele să rămână una lipsită de regrete.

Ceea ce se întâmplă la Vaslui este un avantaj nu doar pentru locuitorii acestei urbe, ci și pentru cei din restul județului. În lipsa unui concediu la munte sau la mare, bârlădenii, hușenii, negreștenii, precum și locuitorii din zonele rurale, nu au nici cel mai mic motiv să nu ”sacrifice” o scurtă călătorie cu mașina, chiar și zilnic pe durata acestor evenimente, pentru câteva ore de vis, unice, ce garantează o evadare totală din cotidian.

Încă nu s-au stins ecourile inegalabilei ”Hora din străbuni”, că de astăzi, încă o avalanșă de evenimente ”amenință” să monopolizeze timpul vasluienilor: Zilele culturale ale municipiului Vaslui, ce se vor desfășura între 13 și 15 august.

Din start trebuie precizat că manifestările pregătite sunt aproape imposibil de onorat de cei care nu vor să piardă nimic, întrucât programul este extrem de dens și de ofertant. Ce este sigur, e că tocmai datorită acestei diversități, toți vasluienii, indiferent de gusturi, preocupări sau vârstă, vor descoperi ocazii, cel mai adesea unice, în care se vor simți vizați, în care vor ști cu siguranță că Zilele Culturale sunt pentru ei.

Și-au dat mâna pentru asta Primăria Vaslui, Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare”, Palatul Copiilor ”Constantin Didilescu”, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport.

Sub umbrela fiecăruia în parte, zeci de talente ale județului – copii și adulți – vor aduce bucurie și relaxare prin muzică, dans, teatru, sport, pictură, grafică, lansări de carte etc.

Sfera divertismentului este acoperită cu vârf și îndesat. Nume de anvergură, precum compozitorul de talie mondială Eugen Doga (care va primi și titlul de cetățean de onaore al municipiului Vaslui), Irina Rimes, The Motans, Brios Sonores, Lupii și Alex Calancea – sunt doar câțiva dintre cei care, seară de seară, vor urca pe scena din Centrul Civic al orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.