Acasă Administrație publică Primarul Corciovă, despre Căminul de bătrâni de 2 milioane de euro, de...

Primarul Corciovă, despre Căminul de bătrâni de 2 milioane de euro, de la Tutova: ”Va găzdui 100 de persoane, va avea săli de recuperare, zone de recreere, capelă, restaurant”

0

 de Simona MIHĂILĂ

Cel mai ambițios proiect din sfera serviciilor sociale din ultimii ani ce va apărea în județul Vaslui a fost acceptat pentru finanțare de Ministerul Dezvoltării.

Vestea, care vine în mod nesperat pentru zeci de bătrâni singuri, dar și pentru numeroase familii aflate în imposibilitatea de a le oferi părinților îngrijirea și ocrotirea pe care le merită, a fost dată zilele trecute de Ion Corciovă, primarul comunei Tutova, inițiatorul proiectului, pe contul său de socializare (AICI).

Este vorba de ”Centrul pentru persoane vârstnice Tutova”, care va fi construit în imediata vecinătate a actualului Cămin de bătrâni, pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați.

Dotările și facilitățile prevăzute depășesc nevoile sociale locale, anunțându-l, categoric, ca pe un proiect de anvergură județeană. Va fi mai degrabă un complex de servicii, gândit să găzduiască și să însenineze ultimii ani ai vieții unui număr de 100 de vârstnici, potrivit declarației pe care primarul Corciovă a făcut-o Ziarului Obiectiv.

”Vom avea garsoniere care vor găzdui o singură persoană, dar și unele în care vor fi cazate două, respectiv trei persoane. Clădirea va fi dotată cu spațiu pentru socializare, săli de recuperare, de recreere, va avea o capelă, restaurant, va oferi posibilitatea dezvoltării și punerii în practică a unor activități sportive, hobby etc. în aer liber sau în interior”, ne-a declarat primarul Ion Corciovă.

Costurile de realizare a noului cămin de bătrâni de la Tutova sunt de 2 milioane de euro. Primarul Corciovă, care are la activ experiența a 28 de proiecte acceptate pentru finanțare cu bani europeni sau guvernamentali, din cele 30 depuse de când se află în funcția de edil-șef al comunei, se declară optimist în privința dinamicii de implementare a noului proiect.

”În acest moment, lucrăm la studiul de fezabilitate, după care trecem la aprobarea prin Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici. Ulterior, depunem întreaga documentație la ministerul de resort. Din acest moment, ministerul se va ocupa de procedura de licitație pentru execuție. În cazul în care voi constata că la Ministerul Dezvoltării lucrurile nu vor merge atât de repede cum ne dorim, deși nu am avut niciodată vreo experiență neplăcută, vom aplica proiectul pe Planul de Redresare și Reziliență (din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene – n.r.) unde am identificat niște oportunități de finanțare pentru segmentul social”, a precizat Corciovă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.