Acasă Local Asistații sociali, obligați să muncească și pentru agenții economici. Primăria Vaslui ”împrumută”...

Asistații sociali, obligați să muncească și pentru agenții economici. Primăria Vaslui ”împrumută” forță de muncă firmelor care au nevoie de zilieri

0

Asistații social vor trebui să muncească și pentru entitățile private din localitățile în care domiciliază, dacă nu vor să piardă venitul minim garantat. Vestea bună pentru ei este că, astfel, au posibilitatea de a câștiga chiar mai mulți bani decât ajutorul social pe care îl primesc de la stat. Legea 416/2001 a fost modificată încă din 2018 printr-un act normativ ce are drept scop valorificarea forței de muncă locale, motiv pentru care Primăria Vaslui și-a manifestat disponibilitatea de a veni în sprijinul celor care au nevoie de zilieri.

Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul primăriei va întocmi planul de activităţi sezoniere în funcție de solicitările primite de la persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale care au nevoie de forţă de muncă şi funcţionează pe raza municipiului Vaslui.

”Concret, persoanele juridice care au nevoie de forţă de muncă pentru desfăşurarea activităţilor sezoniere vor transmite o cerere în scris la sediul instituției situat în municipiul Vaslui, str. Spiru Haret, nr. 2 sau la adresa de e-mail asistentasocială@primariavaslui.ro, precizând activitatea pentru care au nevoie de zilieri, numărul de lucrători solicitaţi şi perioada de desfăşurare a activităţii respective. Termenul de depunere al acestor solicitări este data de 20 a lunii pentru luna următoare. Ordinea de satisfacere a cererilor va fi în funcție de cerințele acestora ținând cont de aptitudinile persoanei apte de muncă. Trebuie precizat faptul că modificările legislative prevăd și remunerarea zilierilor pentru activitatea desfășurată. Remunerația, norma de lucru, precum şi alte obligaţii şi îndatoriri se stabilesc prin negociere directă între beneficiarul de lucrări şi persoana care prestează activitatea”, a precizat Oana Dimitriu, director DAS Vaslui.,

În cazul în care un asistat social refuză două oferte de activități sezoniere, acesta își pierde dreptul la ajutor social începând cu luna următoare. El mai poate solicita din nou obținerea ajutorului social doar după 12 luni.

În acest moment, în municipiul Vaslui sunt 68 de asistați social apți de muncă, dar numărul acestora poate varia de la o lună la alta. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.