Acasă Politic Senatorul Bîca despre motivele înscrierii în PSD: ”În toate proiectele pentru Bârlad...

Senatorul Bîca despre motivele înscrierii în PSD: ”În toate proiectele pentru Bârlad și pentru comunele din jur, sprijinul l-am obținut prin PSD. Nelu Tătaru, de la PNL, a spus «Nu se poate!»”

1

Recent înscris în PSD, senatorul Mihail Iulian Bîca a prezentat în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Bârlad, luni, 15 ianuarie, motivele pentru care a luat această decizie radicală, după 10 ani în care a activat în PNL.

Intrarea senatorului în rândurile social-democraților era previzibilă după ce în urmă cu trei luni s-a dezafiliat de grupul PNL din cadrul Senatului, dar mai ales ca urmare a unei strânse colaborări cu parlamentarii PSD din teritoriu, în ceea ce privește spijinirea la București a proiectelor de dezvoltare a Bârladului în momente în care șeful PNL pe județ, Nelu Tătaru, a întors spatele Bârladului.

De altfel, dezinteresul deputatului Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, față de problemele din județul Vaslui, dar și obstacolele pe care le-a ridicat în fața unor proiecte de dezvoltare, ignorând faptul că cetățenii sunt singurele victime în conflictul dintre el și membrii PNL, sunt principalele motive expuse de senatorul Iulian Bîca în legătură cu plecarea sa din PNL.

Parlamentarul nu a trecut nici peste dezastrul pe care decizia lui Nelu Tătaru de a închide spitalul de la Bârlad și de a permite aici doar tratarea pacienților cu Covid, l-a provocat în sănătatea bârlădeană.

”Imediat după ce Nelu Tătaru, care era ministrul Sănătății, a luat această decizie, domnul primar Dumitru Boroș împreună cu toți consilierii municipali de la Bârlad, la inițiativa celor din PSD, au dat o hotărâre de Consiliu Local pentru deschiderea spitalului. Am trimis-o tuturor factorilor de decizie de la București, evident și lui Tătaru. Nici nu ne-au băgat în seamă. Îi «mulțumim» lui Nelu Tătaru pentru asta. Acum înțelegem că nu a făcut spital-Covid la Huși, pentru că nu ar mai fi avut el unde să facă operații de apendicită și de colecist”, a declarat Bîca.

Senatorul a vorbit și despre refuzul deputatului Nelu Tătaru de a se implica în soluționarea blocajului la lucrările de construire a șoselei de centură a Bârladului. Investiția cea mai dorită de bârlădeni a avut nevoie și de intervenții politice, iar așteptările primarului Dumitru Boroș și ale senatorului Iulian Bîca ca Nelu Tătaru să aibă un cuvânt de spus în calitatea sa de președinte al organizației județene a partidului aflat la guvernare au fost mari. Pe cât de mari, pe atât de zadarnice, pentru că Tătaru le-a întors spatele bârlădenilor și de această dată.

”Când au apărut problemele, singura persoană care a spus că nu se poate face nimic a fost domnul Tătaru. De altfel, nimeni nu poate menționa măcar o singură investiție în județul nostru sprijinită de președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru. Când a putut direcționa către investițiile din județ cei 700.000 de lei pe care i-a avut fiecare dintre parlamentari la dispoziție, el i-a oferit județului Alba. Nu există nicio investiție în infrastructura rutieră, feroviară sau de alt gen promovată de dumnealui. Ca să rezolvăm problemele apărute a fost nevoie să apelăm la ajutorul competitorilor noștri politici. Și atunci, cum să mai rămân în PNL? Am găsit mai multă înțelegere și mai mult sprijin la organizația PSD decât la PNL. Nu a fost ușor să accept acest lucru. Nu a fost ușoară nici hotărârea de a veni la PSD și sunt conștient de faptul că nici pentru cei care ne-au primit nu a fost simplu. Am fost competitori din 2016, iar lupta politică pe plan local a fost una deosebit de intensă. Însă timpul ne-a demonstrat că putem să facem echipă pentru un proiect în urma căruia comunitatea are de câștigat. Și asta e tot ce contează”, a mai precizat senatorul Mihail Iulian Bîca.

Alți 26 de foști membri sau simpatizanți liberali au ținut să fie alături de senatorul bârlădean și să se înscrie odată cu acesta în PSD.

”Și ei cred, ca și mine, că performanța unui primar sau a unui parlamentar se cuantifică în realizări și nu neapărat în a rămâne cantonat într-un partid sau între persoane care, pentru propriile interese, prejudiciază interesele cetățenilor”, a declarat Iulian Bîca.

 

Senatorul Iulian Bîca, despre abandonarea și marginalizarea județului de către deputatul liberal Nelu Tătaru. ”Vasluienii așteaptă mai mult decât urări de sănătate și «Duminică plăcută» pe Facebook”

EDITORIAL Bârladul, înjunghiat pe la spate! Comandă politică împotriva orașului dată de bârlădeanul Daniel Onofrei din biroul de prefect

ULTIMA ORĂ Dezamăgit că PNL a tăiat Bârladul de la finanțări uriașe, primarul Dumitru Boroș a anunțat că va candida din partea PSD pentru un nou mandat

1 COMENTARIU

  1. Domnule Dr.Tataru,ce faceți căci ați distrus PNLsi nu meritați să locuiți în acest județ,fiindcă nu faceți nimic pentru oameni.Iata,tot PNL.ul.s.a transferat la PSD și.asta din cauza dv.Rusine să vă fie și lăsați.va de politică și ocupați.va de meseria dv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.